makelaardij de vreede

Inbraakpreventie scheelt een boel stress: bel de slotenmaker

Geplaatst op

Het kan verleidelijk zijn om te denken dat de veiligheid van je woning wel op orde is. Maar soms kan het wel slim zijn om eens een expert te laten kijken of dat wel echt waar is. Vooral als je een mooi huis hebt met een inboedel waar je trots op bent, moet je je misschien een keer achter je oren krabben, en jezelf afvragen of het allemaal snor zit met die beveiliging. In de blog praten we je bij over de diensten die slotenmaker den haag allemaal voor je kan doen.

Inbraakpreventieadvies

Het is misschien wel een van de minst bekende taken van de slotenmaker, maar zeker wel een van de meest waardevolle (misschien op het openen van een vastzittend slot op een koude winternacht na). Om je woning tegen inbrekers te beschermen kun je heel veel zelf doen. Goed kijken naar je woning en de zwakke plekken ontdekken is te doen. Maar vaak missen we net die dingen waar inbrekers wel op letten. Een raampje op de eerste verdieping, dat grenst aan een schuur, bijvoorbeeld. Dat zit toch hoog en dat valt toch op als ze daar naar binnen gaan? Onderschat de inventiviteit van de moderne inbreker niet. Een slotenmaker zal als eerste dat raam aanpakken. En hij zal waarschijnlijk nog 2 a 3 punten kunnen opnoemen die als een zwakte in de beveiliging aangemerkt kunnen worden.

Afsluiten woning na inbraak

We hopen allemaal dat het nooit nodig is, maar wanneer er dan toch echt ingebroken is in je woning, dan is het wel fijn dat er een professional is die je woning kan afsluiten. Dit noemen we een noodafsluiting. Een slotenmaker is een expert als het gaat om het herstellen van inbraakschade. Daarnaast kan hij of zij het zo voor je maken dat het de volgende keer niet weer gebeurd, bijvoorbeeld door een gedegen cilinderslot te plaatsen.

De taken op een rij:

  • Een slot vervangen of openen
  • Een advies geven over de veiligheid van je woning
  • Na een inbraak een noodafsluiting realiseren en schade herstellen
  • Na schadeherstel een ordentelijk beveiliging voor je woning realiseren

Conclusie

Aan de slotenmaker heb je een allround professional waar je op kunt bouwen, om problemen te voorkomen, maar ook om schade te herstellen en je woning te verbeteren op het gebied van veiligheid. De slotenmaker bij jou in de buurt weet precies wat hij of zij moet doen om je ’s nachts lekker te laten slapen.

Meer leren?

Op onze site leer je meer over het onderhoud van je woning en interieur. Wanneer moet je eigenlijk je matras vervangen? En hoe sla je gevaarlijke schoonmaakmiddelen op? Lees snel verder en ontdek hoe het in elkaar zit.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden