makelaardij de vreede

Een nieuwe look voor je woning vind je in je verbeelding

Geplaatst op

Om te genieten in je nieuwe woning is het belangrijk dat je een interieurontwerp voor je huis weet te verzinnen waarin jij je helemaal goed voelt. Dat kan door jezelf te laten inspireren door gave ontwerpen. Deze vind je weer door verschillende bronnen te bekijken, zoals magazines, website en de mening van interieurexperts. Lees onze blog en laat je inspireren.

Verschillende stijlen

Er zijn tegenwoordig verschillende stijlen die het goed doen in een modern interieur:

  • Minimalistisch
  • Scandinavisch
  • Industrieel

Een minimalistisch interieur bestaat voornamelijk uit meubels en tinten die zeer essentialistisch zijn. Daarbij geldt de uitspraak: ‘less is more’. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de meubels een eenvoudig ontwerp hebben. Materialen die vaak gebruikt worden zijn staal, glas en hout. In een Scandinavisch interieur vind je vaak meubels met een eenvoudig en warm design. Ook fluffy wollen matjes en kussens spelen een rol in zo’n interieur. Bij een industrieel interieurontwerp moet je denken aan: pallets, sloophout, scheeps- en fabriekslampen. Alles uit de fabriek en scheepsvaart wat je niet verwacht in een residentiële omgeving kun je erin stoppen. Bijzondere objecten zijn te koop bij brocante en winkels die grossieren in industriële objecten die ze gevonden hebben op rommelmarkten en zelf uit oude fabrieken hebben gehaald.

Verlichting

Een strakke look voor je verlichting is gemakkelijk te bereiken met inbouwspots. Deze geven je de mogelijkheid om het interieur van je woning mooi uit te lichten. Heb je een mooie sculptuur in je woning staan en wil je die naar voren brengen in je interieur? Licht hem dan mooi uit met inbouwspots. Deze zijn natuurlijk ook heel mooi te combineren met een schemerlamp en wandlampen.

Meubels

De eenvoudige stijlen zijn niet altijd goedkoop, want er is wel degelijk modern design dat door ontwerpers gemaakt wordt en echt hoger in de aanschafprijs is. Natuurlijk ben je niet afhankelijk van deze ontwerpers, je kunt heel goed zelf meubels maken. Hoe je dat eenvoudig kunt doen? Het antwoord vinden we weer in de industriële context: je maakt het met pallets. Onderzoek de verschillende manieren waarop je de meubels kunt maken. Op internet kun je verschillende beschrijvingen vinden.

Meer lezen?

Op onze site lees je meer over het wonen in Amsterdam en hoe je niet de muurverf voor je woning moet kiezen. Lees lekker door en laat je inspireren!

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden