makelaardij de vreede

Hoe je juist niet de muurverf voor je woning kiest

Geplaatst op

Tijdens het kiezen voor de muurverf voor je woning kunnen er een aantal dingen verkeerd gaan. En die gaan ook vaak verkeerd… daarom hebben we ze voor je in een blog verzameld, zodat jij ze niet verkeerd hoeft te doen. Het zijn valkuilen waar mensen toch steeds in vallen. Lees snel verder en doe je voordeel met de tips.

Valkuil 1: vertrouw op het kunstlicht in de winkel

Wanneer je verf uitzoekt in de winkel is het gemakkelijk om de verkeerde kleur te kiezen, omdat het licht in de winkel een vertekend beeld geef. Veel slimmer is het om de verfkleur op een A4 mee naar huis te nemen en thuis te kijken hoe de kleur eruit ziet in je woning. Bijvoorbeeld in de middag en avond, dan veranderd het licht natuurlijk ook. Zo weet je hoe het eruit ziet in je woning op verschillende tijden van de dag.

Valkuil 2: zonder plan gaan werken

Een plan (of mood board) is belangrijk om je project te laten slagen. Stel vast welke meubels je wilt en welke kleur. Vervolgens kun je op de tinten van je meubels de muurverfkleuren vaststellen, andersom is het een stuk lastiger.

Valkuil 3: kleur kiezen met te veel expressie

Het is vaak stijlvoller om een kleur te kiezen die wat gematigder is, bijvoorbeeld geen fel rood, maar een mildere variant zoals bordeauxrood. Een kleur die te sterk is, kan na verloop van tijd gaan irriteren. Zeker als je in een bepaalde ruimte lange tijd doorbrengt.

Valkuil 4: voor de saaie, veilige weg gaan

Veel mensen gaan uit van de regel dat een kleine ruimte het meest ruimtelijk is wanneer de muren wit zijn. Deze tint is inderdaad zeer ruimtelijk, maar wel heel veilig en ronduit saai. Er zijn best alternatieven te bedenken op een witte muur, zoals donkergrijs of een milde kleur groen.

Kies de juiste verf

Door de juiste verf voor je muur te kiezen, zoals Sikkens muurverf zul je het verfproject goed kunnen voltooien. Ook enkel verftips zijn handig om in gedachten te houden:

  • Maak de muren egaal
  • Begin bovenaan de muur met verven
  • Kies de juiste kwasten en rollers
  • Huur kamersteiger

Veel succes met het verven van je woning.

Ontdek meer

Waarom kunstgras fijn is en hoe je mee kunt doen aan een zakenbeurs? De antwoorden daarop lees je op onze informatieve site. Ontdek meer, lees verder.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden