makelaardij de vreede

Ik ben verhuisd naar Amsterdam, wat nu?

Geplaatst op

Stel je voor dat je bent verhuisd naar jouw droomwoning in Amsterdam. Vaak is er dan nog wel wat werk aan de winkel, omdat het in de meeste gevallen niet om nieuwbouwwoningen gaat. In dit blog leggen we een aantal situaties voor die regelmatig voorkomen bij nieuwe woningeigenaren. Waar investeer jij je geld het liefste in?

Bouwtechnische verbeteringen laten doen

De kans is goed aanwezig dat uit het bouwkundig rapport een aantal zwaktepunten zijn gerold. Je doet er dan ook goed aan om naar aanleiding van dit rapport een onafhankelijk aannemersbedrijf in te schakelen dat jou kan helpen met het verhelpen van deze zwaktepunten. Maak een afspraak en lopen samen met hem of haar je woning door, specifiek kijkend naar de opgesomde zwaktepunten. Jouw aannemersbedrijf kan je dan helpen om een inschatting te maken wat het oplossen van de problemen zou kosten. Mogelijk kost dit honderden euro’s, maar het is je eigen woning. Zie het dus als een investering in je eigen vermogen.

Storingen in de elektra of met de waterleidingen

Oude woningen in Amsterdam hebben vaak nog ouderwetse riolering en elektraleidingen lopen. Je zou je woningen daarom na kunnen lopen op mogelijke verbeteringen in deze leidingen. Ben je wat minder technisch? Een loodgieter is gespecialiseerd in deze processen en er zijn genoeg specialisten die je graag bijstaan. Heb je plotseling een elektra storing? Ook dan staan er altijd professionals klaar die je kunnen helpen in je woning in Amsterdam.

Decoratie en persoonlijk maken van je woning

Om je goed thuis te voelen in je nieuwe woning, is het goed om een je huis te decoreren met persoonlijke dingen. Hoewel dit niet de prioriteit heeft boven de bouwtechniek en elektra, helpt het je wel om je prettig te voelen. Denk bij de decoratie bijvoorbeeld aan leuke fotolijstjes met goede herinneringen die je op de muur bevestigd. Maar vergeet ook de entree niet. De entree van je nieuwe woning is vaak het eerste wat je ziet, bijvoorbeeld als je in een appartement zit. Trappenhuizen zijn vaak niet de meest inspirerende delen van je woning. Wil je er toch wat leuks van maken en je trap beschermen bij het naar boven tillen van je spullen tijdens de verhuizing? Een aluminium trapmat beschermt én decoreert je trappenhuis, terwijl de kosten relatief laag zijn. Je maakt je nieuwe bovenburen ook nog eens blij met deze keuze: een welkomstcadeau vanuit jouw kant.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden