makelaardij de vreede

Wat kun je allemaal doen met pallets? DIY-creatietips

Geplaatst op

We gooien te veel weg. Dat staat vast. Niet alleen als het om eten gaat, maar ook spullen die we best nog een tweede leven kunnen geven gaan weg. Dat is zonde. Er zijn dingen die ook totaal niet voorstelbaar lijken, maar toch komt er iemand op het idee om er iets mee te doen. Wie had 20 of 30 jaar geleden kunnen verzinnen dat je pallets in je woonkamer of tuin zou gebruiken voor de meubels die je in de ruimten kunt gebruiken. Pallets werden toch vooral gezien als een industrieel object, dat hoort in een bepaalde setting met een lage waarde, zeker vanuit een esthetisch oogpunt. Maar de laatste jaren is er een verandering gekomen in het denken over interieur, waarbij juist deze industriële objecten een grote rol spelen in het design. In deze blog meer tips om pallets te gebruiken in je interieur en tuin.

Tuinmeubels

Met een stuk of 20 pallets kun je eenvoudig een tafel, een bank en stoelen maken. Voor een bank heb je bijvoorbeeld 7 pallets nodig. Voor een tafel 3 en voor stoelen reken je er 4 per stuk. Dan heb je er nog 3 over voor eventuele reparaties.

Eethoek

Een eethoek is niet goedkoop, maar een eethoek gemaakt van pallets wel. Een pallet is ongeveer 10 euro per stuk en een eettafel kun je al maken van 6 pallets. Waar koop je een robuuste industriële tafel voor 60 euro? Misschien in een brocante, dat zou kunnen, maar verder is het een krap verhaal om zoiets te vinden. We raden je aan om wel stoelen te kopen waar je lekker op kunt zitten en die wendbaar zijn rond de eettafel. Stoelen gemaakt van pallets zijn dit doorgaans niet. Een bankje kun je er wel van maken die naast de tafel staat. Leuk voor de kinderen.

Interieur woonkamer

Een woonkamer kan heel mooi in een industriële stijl gebracht worden met behulp van pallets. Er zijn nog veel meer mooie zaken die in een woonkamer kunnen en die eigenlijk daar niet thuishoren (dat vonden we altijd), denk daarbij aan: scheepslampen, lantaarnpaal lichten en ietwat verweerde objecten uit DDR-fabrieken die een nieuwe, vaak decoratieve functie krijgen in een modern interieur met dus een industriële look.

Hut bouwen

Leuk voor de kinderen is het wanneer mamma, maar vaker is het pappa, een hut gaat bouwen met hun. Dat kun je heel leuk doen met pallets. Dat hoeft helemaal niet hoog in de boom, maar kan ook een stuk dichter bij de grond. Pallets zijn een ideale fundering voor een hut in de tuin. Superleuk om in te spelen. Zorg wel dat je het hout goed schuurt en lakt met non-toxic lak, dan krijgen de kinderen geen splinters. Je kunt ook binnen een vloer- en wandbedekking maken. Dan is de kans nog kleiner dat ze zich bezeren.

Conclusie

Pallets zijn multifunctioneel inzetbaar en maken het makkelijk om een inrichting te realiseren. In de verschillende kamers in je woning komen pallets mooi naar voren. Ze zijn goedkoop, dus met een beetje creatieve energie heb je zo een voordelige inrichting.

Meer lezen?

Op onze informatieve site vind je meer tips om je woning in te richten. Ontdek de voordelen van de slaapbank en waarom is kunstgras zo voordelig? Lees snel verder.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden