makelaardij de vreede

Waarom moet ik voor kunstgras kiezen in mijn achtertuin?

Geplaatst op

Kunstgras in de achtertuin is de laatste jaren steeds populairder geworden. Wat er ooit ongelooflijk nep uitzag, biedt nu een kosteneffectief, onderhoudsarm alternatief dat er echt uitziet. Echter, mensen twijfelen nog steeds of het wel past bij hun wensen en vragen zich af of het wel past bij hun tuin. In dit blog leggen we de voor en nadelen van kunstgras uit, zodat je een gedegen advies kan uitbrengen.

Voordelen van kunstgras

Gebruikersgemak

Een kunstgrasmat biedt ontzettend veel gebruiksgemak. Ook het installeren heeft niet veel voeten in de aarde. Je dient eerst een simpel laagje zand te plaatsen (indien niet aanwezig). De strijk je vervolgens glad om vervolgens het membraan aan te leggen. Vervolgens rol je jouw kunstgrasmat uit en je kunt genieten van een mooie mat. Uiteraard dient deze wel op maat gesneden te zijn. Je hebt daarna (vrijwel) nooit meer omkijken meer naar het gras.

Kostenefficiëntie

Een kunstgrasmat kost in eerste instantie meer dan een reguliere mat, maar het kan tot 15 jaar zonder gedoe meegaan. Omdat er vrijwel geen onderhoud nodig is, ben je hierdoor aan het einde van de streep minder geld kwijt. Daarnaast is een kunstgrasmat arbeidsefficiënt: geen maaien, geen harken, geen strijken, geen voeding en geen verzorging in het algemeen.

Comfort onder de voeten

Het is een fabeltje dat kunstgras minder prettig loopt. De moderne kunstgrasmatten voelen zacht onder de voeten en zullen er groen en aangenaam blijven uitzien zolang ze goed passen.

Nadelen van kunstgras

Initiële kosten

Zoals eerder aangegeven zijn kunstgrasmatten initieel duurder dan een reguliere grasmat. Echter, in de regel geldt dat kunstgras langer meegaat en doordat er geen onderhoud nodig is, verdient de investering zich na verloop van tijd terug.

Een kunstgrasveld is de perfecte moderne oplossing voor het eeuwenoude probleem om uw gras het hele jaar door groen te houden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden