makelaardij de vreede

Wat kan ik doen aan inbraakpreventie?

Geplaatst op

Sommige woningen zijn echt niet goed beveiligd tegen inbraak. De bewoners van vele woningen in Nederland zijn niet op de hoogte als het gaat om de essentiële punten inzake inbraakpreventie. Daarom willen we je graag in deze blog op de hoogte te brengen over deze punten, zodat jij niet bij deze groep hoort. 4-Locks Slotenmaker Haarlem helpt je graag bij het inbraakproof maken van je woning. Check de tips en doe er je voordeel mee.

Preventieve acties

Het wordt door veel experts aangeraden om zoveel mogelijk de spullen uit het zicht van de inbrekers te houden. Laat dus geen laptops en andere dure spullen op je tafel voor het raam liggen. Zeker als je een weekend weg bent, kan het bijzonder uitnodigend zijn voor inbrekers om eens even binnen rond te shoppen.

De truc met de post

Veel mensen vergeten de buren in te lichten als ze op vakantie gaan. Het kan wel handig zijn om dit te doen. Je hoeft ze niet meteen een sleutel te geven, maar ze kunnen voor jou wel de post door de brievenbus duwen als deze naar buiten steekt. Dat maakt een groot verschil. Natuurlijk, als je contact goed is, kun je ze de sleutel geven. Ook familie is een prima hulp als het om de past gaat. Ook de gordijnen open en dicht doen voor je wil wel helpen om de inbrekers te doen geloven dat je er niet bent.

Check je huis op zwakke punten

Loop eens langs en door je huis en check de zwakke punten. Waar kan een inbreker eenvoudig naar binnen? Laat dan deze ramen en deuren versterken. Het is de bedoeling dat het lastig is voor de inbrekers om binnen te komen. Maak het ze daarom knap lastig. Hoe je dat doet? Bijvoorbeeld door een inbraakalarm te installeren. Zorg dat er altijd veel lawaai komt als er iemand ongewild naar binnen komt. Het hoeft trouwens geen dure alarminstallatie te zijn, een aantal koebellen aan de deuren wil ook wel helpen.

Veiligheidsstolen

Er zijn vele sloten die je helpen je woning zo veilig mogelijk te houden. Het is belangrijk dat het slot beveiligd is tegen kerntrekken. Een inbreker boort een gat in het slot en laat het zo kapot gaan. Dan is het gemakkelijk om met een koevoet de kern aan de schroef eruit te trekken. Een slot met een SKG keurmerk is waar je voor kunt gaan, wat heeft zo’n slot? Enkele eigenschappen:

  • Sluitplaat past tegen het frame
  • Metalen pinnen verankeren de deur aan de deurpost
  • Deuren zijn niet zomaar uit de scharnieren te tillen
  • De kerntrekkers hebben geen kans, want een staalplaat zit ervoor
  • Cilinder steekt niet uit en is daardoor er niet af te slaan

Meer lezen?

Op onze site is meer te ontdekken. Lees over Tilburg en waarom dit een toffe studentenstad is en welke verbouwing de meeste waarde toevoegt aan je woning.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden