makelaardij de vreede

Studentenstad Tilburg: een supertoffe plek

Geplaatst op

In Tilburg studeren veel studenten in 2018 waren dit zo’n 29000. Dan is het niet gek om te stellen dat Tilburg echt aan de top staat van leukste studentensteden in ons land. In deze blog nemen we je mee langs de verschillende leuke dingen die Tilburg een top stad maken. Check de blog en laat je inspireren. Als je in Tilburg wilt verhuizen, dan helpt verhuisbedrijf Tilburg je graag op weg.

Leuke kroegen

In Brabant houden ze van een pint, dat weet iedereen. Daarom is er ook op elke hoek van de straat een kroeg te vinden. Brabantse nachten zijn lang omdat je gewoon simpelweg steeds weer een andere kroeg ingetrokken wordt. In zo’n kroeg passen ook veel mensen, want ze zijn veelal 153 vierkante meter in oppervlakte.

Studentenverenigingen

Er zijn veel studenten verenigen in Tilburg die zich richten op sport, feestjes en sociale evenementen.

Cultuur

Tilburg is echt een cultuurstad. Zo heb je Poppodium 013 en Cultuurfabriek The Hall of Fame. Er zijn ook genoeg andere dingen die kunt doen, bijvoorbeeld lekker genieten van bier in een kroeg 😉. Wil je lekker studentikoos bezig zijn, dan moet je echt het nachtleven in duiken in Tilburg.

Een uitgebreid pallet aan studenten

Met de grote hoeveelheid studenten in de stad komt ook veel variatie. Zo zijn er kunstzinnige studenten, maar ook studenten met een technische aanleg. Het is in ieder geval niet eentonig in het studentenleven.

Moderne kunst

Wanneer je echt dol bent op moderne kunst, dan is Tilburg een groovy stad, want museum De Pont biedt je uiteenlopende exposities. En als student heb je natuurlijk recht op een korting. Laat hiervoor eenvoudig je studentenkaart zien.

Veel studies

Je kunt kiezen uit zo’n 136 studies, zowel op de universiteit als hogeschool. Je zult dan ook veel gelijkgestemde studenten tegenkomen. Natuurlijk wordt het kritisch vermogen tijdens de studie getraind, dus het wordt zeker niet zoetsappig.

Studiekeuze

Kies een studie altijd op basis van wat jij belangrijk vindt. Wil je iets doen omdat het je passie is, bijvoorbeeld een muziekopleiding, of ga je voor iets waarmee je een baangarantie hebt? (Niet dat deze twee dingen elkaar uitsluiten.) Als je iets kiest waar je bevlogen over bent, dan weet je zeker dat je een grote motivatie hebt om de studie goed te doorlopen. Het studentenleven is toffe tijd, maar vergeet niet wat je komt doen: je studie halen om later een goede baan te kunnen vinden.

Conclusie

Tilburg behoort tot de top van de studentensteden in Nederland. Er zijn veel faciliteiten in Tilburg en dat maakt het interessant voor studenten om er te wonen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden