makelaardij de vreede

Zoek het groen op, verhuis uit de stad!

Geplaatst op

Ben jij ook zo uitgekeken op de stad? Altijd maar die drukte, de saaie gebouwen en de lage luchtkwaliteit? Verhuis dan naar een plek buiten de grote steden. Er zijn genoeg plekken in Nederland waar je uitermate gezellig kunt wonen. Omdat Nederland zo klein is, ben je al gauw in de grote stad. Daarom raden we aan om de rust en de natuur op te zoeken. In deze blog leggen we je uit waarom.

Tuinieren

Tuinieren is een manier om geheel tot rust te komen. Het bijhouden van je tuin en met je handen bezig zijn heeft iets therapeutisch. Misschien omdat het in onze genen zit dat we ons daar mee bezighouden in plaats van tien uur per dag op de computer te zitten. In de stad heb je weinig ruimte om te tuinieren. Mis je het echter zó erg, dan hebben we een tip voor je. Stadstuinieren.nl is een website en tijdschrift over het kweken van je eigen groente, fruit en kruiden, gewoon op je eigen balkonnetje of zelfs binnen in huis.  Zij helpen je op weg om in de stad toch nog wat te doen met je groene vingers. 

Veel meer groen en rust

Zoals boven al een beetje genoemd, is het in dorpen en kleine randsteden een stuk rustiger en ruimer. Hier heb je veel meer groen om je heen en is het mogelijk om plekken te vinden waar gewoon niemand is. In de stad is dit erg moeilijk. Neem bijvoorbeeld Amsterdam. Als je op een mooie dag naar het welbekende Vondelpark wilt, moet je snel zijn om nog een goed plekje te vinden. Er wonen in de stad gewoon te veel mensen. 

Gemeenschap

In dorpen en kleine steden zie je dat mensen veel meer het gevoel van gemeenschap hebben. Iedereen kent elkaar. Dit heeft voordelen, maar ook nadelen. Je bent minder vrij om echt jezelf te zijn, omdat mensen snel een oordeel hebben (die jij ook te horen zult krijgen). Het voordeel is dat je minder eenzaam bent dan in de stad. We hebben natuurlijk bepaalde punten uitgelicht, maar vinden de stad ook geweldig. We denken alleen dat je buiten de stad beter kunt wonen om minder gestrest te zijn. Denk er maar eens over na.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden