makelaardij de vreede

Zo richt je de tuin van je nieuwe huis in

Geplaatst op

Heb je onlangs een nieuwe woning gekocht? Dan is het belangrijk dat je ook de tuin van je woning helemaal naar je eigen smaak inricht. Het komt slechts zelden voor dat een woning helemaal perfect is. De kans is dus groot dat je nog bepaalde aanpassingen aan de tuin moet doen. Wil jij de tuin van je nieuwe woning opknappen? Dan noemen we hieronder een aantal goede tips om de tuin helemaal naar je eigen wensen in te richten.

Kies voor de juiste bestrating

Belangrijk is om voor de juiste bestrating te kiezen. De bestrating van de tuin heeft namelijk veel invloed op de uitstraling. Een goede tip is om voor getrommelde stenen te kiezen. Getrommelde stenen zijn relatief goedkoop. Deze stenen zijn namelijk gemaakt van beton en niet van gebakken klei, zoals normale klinkers. Ondanks dat getrommelde stenen relatief goedkoop zijn, hebben ze ook veel voordelen. Zo worden de stenen bijvoorbeeld niet snel vuil en na een regenbui zijn ze ook snel weer droog. Bovendien kun je getrommelde stenen met tal van verschillende uitstralingen krijgen. Er zijn ook getrommelde stenen die ontzettend veel weg hebben van gebakken klinkers.

Ga goed na of en wat voor planten je in de tuin wilt

Getrommelde stenen zijn dus een goede tip als je de tuin wilt bestraten. Ga daarnaast ook eens na of je planten in de tuin wilt. Veel mensen kiezen ervoor om ook planten in de tuin te plaatsen. Vooral als je midden in de stad woont en dus weinig groen in je omgeving hebt, is het prettig als je een tuin met planten hebt. Belangrijk is wel om ook even na te gaan wat voor planten je wilt. Als je planten in de tuin plaatst, zul je je ook even moeten inlezen hoe je deze kunt onderhouden. Het zou namelijk zonde zijn als de planten doodgaan, omdat ze bijvoorbeeld niet goed tegen de kou kunnen of te weinig water hebben gekregen.

Tot slot zou je er ook nog voor kunnen kiezen om een strak gazon aan te leggen door middel van kunstgras. Zeker in combinatie met getrommelde stenen krijg je op deze manier een tuin die redelijk weinig onderhoud vergt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden