makelaardij de vreede

Welke compressor is het meest geschikt?

Geplaatst op

Een compressor is een apparaat dat lucht omzet in een bepaalde luchtdruk. Een compressor is nodig om luchtgereedschap te gebruiken, zoals tackers, bandenopblazers en verfspuiten. In deze blog vertellen we je meer over de twee soorten compressoren. 

Olievrije compressor

Een olievrije compressor heeft geen olie nodig en stoot olievrije lucht uit. Gebruik je de compressor voor een verfspuit? Dan kan dit een groot voordeel zijn. Een olievrije compressor is daarnaast ook onderhoudsvriendelijk. Je hoeft het oliepeil niet regelmatig te controleren en ze kunnen niet lekken wanneer je hem verplaatst. Verder heeft een olievrije compressor een lange levensduur en is hij beter voor het milieu.

Een nadeel is dat hij luid is, niet erg goedkoop en dat je wel een goede olievrije compressor moet aanschaffen. Wanneer de motor niet van goede kwaliteit is, heb je nog altijd vrij weinig aan de compressor.

Oliegesmeerde compressor

Een oliegesmeerde compressor werkt door middel van de aanwezige olie. Waar je bij een olievrije compressor wel eens merkt dat hij veel geluid maakt, is een oliegesmeerde compressor een stuk stiller door de aanwezige olie. De andere voordelen zijn dat hij geschikt is om langdurig op bouwplaatsen mee te werken en dat hij goedkoper is dan olievrije compressoren.

De nadelen zijn dat hij nogal zwaar is, olie kan lekken wanneer je hem verplaatst, je een olielucht overhoudt en hij niet geschikt is voor verfspuiten of werkzaamheden met verf. Daarnaast moet je ook nog het oliepeil regelmatig checken en verversen. 

Conclusie

Ben je van plan om werkzaamheden met verf uit te voeren en wil je een apparaat uitkiezen dat beter is voor het milieu? Schaf dan een olievrije compressor aan. Maar als je werkzaamheden wilt uitvoeren in een wat stillere omgeving, is een oliegesmeerde compressor de betere keuze. Je moet dan wel rekening houden met het onderhoud.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden