makelaardij de vreede

Wat zijn de beste investeringen voor je nieuwe woning?

Geplaatst op

Als je een nieuwe woning hebt gekocht, of een nieuwe woning op het oog hebt, dan is het erg fijn om wat geld achter de hand te houden om te investeren in je nieuwe woning. Door middel van het slim investeren van het hypotheekbedrag kun je ervoor zorgen dat je niet alleen meer wooncomfort hebt in je nieuwe woning, maar ook dat je uiteindelijk de waarde van je woning vergroot. Lees in deze blog de beste tips om dit te doen.

Tip #1: Kies voor zonnepanelen

Zonnepanelen zijn vandaag de dag stukken goedkoper om aan te schaffen dan een aantal jaren geleden. Dit komt omdat de technologie om ze te fabriceren sterk is verbeterd en de productie van zonnepanelen nu efficiënter is dan ooit tevoren. Het plaatsen van zonnepanelen kost nog wel wat, natuurlijk, maar je zult deze investering sneller terugverdienen dankzij aantrekkelijke fiscale wetgeving aangaande de teruglevering aan het stroomnetwerk en een korting op hetgeen je van je energieleverancier afneemt. Let op: dit zal wel binnenkort veranderen. Houd daarom de informatie van de Rijksoverheid nauwlettend in de gaten.

Tip #2: Kies voor kalkvrij water

Door een waterontharder op je waterleidingen te monteren, zorg je ervoor dat er stukken minder kalk in het drinkwater zit. Kalk kan ervoor zorgen dat huishoudelijke apparaten zoals wasmachines, drogers, vaatwassers, maar ook toiletten, douches en kranen eerder te maken krijgen met kalkaanslag. Daarnaast is het tweede voordeel dat zogenaamd zacht water stukken prettiger is om te drinken.

Tip #3: Kies voor goede isolatie

De meeste nieuwe woningen zijn erg goed geïsoleerd, maar er zijn desondanks nog meer dan genoeg woningen die al wat ouder zijn met een slechtere isolatie. Deze slechtere isolatie zorgt ervoor dat je in de koude maanden vaak meer moet stoken en dat is niet alleen slecht voor het milieu, maar zal ook op gaan vallen in de maandelijkse kosten. Door een eenmalige investering te doen aan isolatie, kun je ervoor zorgen dat je deze kosten kunt drukken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden