makelaardij de vreede

Wat is het gemak van een waterontharder?

Geplaatst op

In moderne keukens is het belangrijk dat je zorgt dat de apparaten kalkvrij blijven. En dat is lang niet altijd makkelijk. Gelukkig zijn er recente ontwikkelingen op dit gebied geweest die je zullen verrassen en verbazen. Lees snel verder en doe er je voordeel mee.

Makkelijk operatief houden

Door kalkaanslag is het mogelijk dat je keukenapparaten kapot kunnen gaan. Dat wil je niet. Gelukkig is er een waterontharder uitgevonden. Er zijn zelfs meerdere waterontharders. We noemen ze hieronder even:

  • Natuurlijke middelen
  • Chemische middelen
  • Filters
  • Elektromagnetische

Vooral de laatste waterontharder kunnen we je aanraden omdat je er geen omkijken naar hebt. Hieronder nemen we de functionaliteit met je door.

Waterontharder met magnetisme

Een magnetische waterontharder roept wel wat vragen op. Bijvoorbeeld hoe het ding werkelijk werkt. Eigenlijk is het heel simpel: de magnetische straling zorgt ervoor dat de kalkdeeltjes in het water niet hechten aan de leidingen van je woning en apparaten, maar aan een losgekomen watermolecuul. De kalk zit dus nog wel in het water, maar blijft er in opgeloste vorm in zitten. Je hoeft eigenlijk niet zoveel te doen met de waterontharder, ook qua installatie is het zeer eenvoudig: doe het kleine bakje (lijkt wel wat op een modem) met een ring om de hoofdkraan. Op deze plek in het watersysteem kan de waterontharder zijn welhaast magische werk doen. Zo behoort Senseo ontkalken tot het verleden.

De voordelen van een waterontharder

Er zijn natuurlijk vele manieren om te zorgen dat kalkaanslag geen kans krijgt. De magnetische waterontharder is bij ons favoriet, en wel om deze redenen:

  • Apparaten gaan niet kapot
  • Je bespaart geld (geen reparatie en nieuwkoop)
  • Je bedrijfsprocedures blijven draaien, geen stilstand

Het gaat vooral om tijd en geld hier, maar wat te denken van de stress die eruit voortvloeit en het ongemak voor je klanten (je moet ze nee verkopen).

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden