makelaardij de vreede

Wat is een Japanse sierkers?

Geplaatst op

Veel mensen zijn niet op de hoogte van deze schitterende boom, daarom schrijven wij er een blog over: de japanse sierkers. Groeit deze wel goed in Nederland en waar kan deze boom het beste in de tuin gezet worden? Lees snel verder om er achter te komen hoe het in elkaar zit. Laat je altijd informeren door een bomenexpert, zodat je de juiste keuze voor de aanschaf en verzorging kunt maken. Veel plezier met je nieuwe tuin!

Lenteboom

Als je aan de lente denkt, dan zie je gewoon de Japanse sierkers voor je. De schitterende bloesem heeft die speciale roze tint waar je gewoon helemaal vrolijk van wordt. Dan weet je het: de lente is weer in het land. Dit is wat je noemt een eyecatcher of accentboom, zeker geen boom om te verstoppen of om in een hoekje achteraf te zetten. In Nederland houdt de boom van een plek in de zon. Ook mag hij best in een lichte schaduw staan. De sierkers wordt hoogstens zo’n 1200 centimeter. Het is wel belangrijk om deze bij te snoeien. Het kan zo zijn dat deze schade oploopt door nachtvorst, bijvoorbeeld in het voorjaar. Eind april of begin mei begint de boom te bloeien en krijgt de schitterende roze look.

Symbool

De sierkerst groeit goed in Nederland en houdt ervan om een lichte, beschutte plek te hebben in de tuin. Op deze manier zul je een prachtige sierplant hebben die je tuin een bijzondere look geeft om van te genieten. In Japan wordt de sierkers of sakura, op een andere manier beleefd. De korte bloeitijd staat symbool voor de vergankelijkheid van het leven of vergankelijke schoonheid.

Conclusie

Ondanks de exotische roots, is de Japanse sierkers toch een stuk gangbaarder geworden de laatste jaren dan veel Nederlanders denken. Op veel plekken in Nederland is de boom in de openbare ruimte te zien. Laat je informeren over deze sierkers en kijk hoe deze boom ook in jouw tuin kan floreren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden