makelaardij de vreede

Waarde toevoegen aan je huis: geef je zolder een upgrade!

Geplaatst op

Een uitbreiding van je woning of een aanpassing aan de binnenhuisarchitectuur voegt in de regel waarde toe aan je woning. Dit is prettig bij een eventuele toekomstige verkoop. Een project dat je kunt oppakken, is een upgrade van je zolder. Lees verder in de blog en ga zelf lekker creatief aan de slag met een dakdekker die een dakraam voor je maakt.

Upgrade je zolder

Wat je zeker kunt doen, wanneer je er de ruimte voor hebt, is een upgrade van je zolder. Vaak is dit de plek in huis waar de meeste rommel ligt die je in de loop van je leven opgespaard hebt. En het trieste is, dat je 99,9% van de spullen niet meer zal gebruiken. Vaak leggen mensen het uit sentimentele redenen op zolder; ze willen hun spullen graag bewaren omdat ze er aan gehecht zijn geraakt. Dat laatste kost je dus geld bij een verkoop van je woning. We raden je deze projecten aan:

·        Loft

Een loft spreekt tot de verbeeldingen, deels door de ruimtelijke opzet (alles woongedeeltes, zoals de keuken en woonkamer in een ruimte), maar ook door de artistieke sfeer die de loft meeneemt uit de jaren ’70, toen in Soho Amerika kunstenaars industriële panden omtoverden tot studio waarin ze konden werken op grote schaal en wonen in het culturele hart van New York. Een loft biedt je veel mogelijkheden, want de meeste zijn een zelfvoorzienende unit in het huis, zo heeft een loft een douche /toilet, keuken en woon-/ slaapgedeelte. Ideaal voor thuiswonende, studerende kinderen.

·        Slaapkamer

Een extra slaapkamer is een goed waardetoevoegend project. Wanneer je je woning wilt verkopen, dan is het een goed idee om je zolder te veranderen in een slaapkamer, want mensen die groter willen gaan wonen, misschien na een gezinsuitbreiding, zien wel heil in het kopen van een woning met een extra kamer op zolder. Kies een stijl die niet al te pompeus is, want minimalistische stijlen zijn populair en blijven langer urgent, omdat ze een eenvoudige designtaal laten zien die we tijdloos zouden kunnen noemen.

·        Studiekamer

Werk je veel thuis, bijvoorbeeld als schrijver of als onderzoeker, dan voeg je voor jezelf veel waarde toe. Bovenop zolder is het vaak rustiger dan op de lagere verdiepingen van het huis. Je hebt ruimte om al je boeken en andere bronnen op te bergen. Tegenwoordig is er veel digitaal beschikbaar, daarmee werk je met een gedegen computer aan een even zo goed bureau. In een studiekamer op zolder komt het beste werk uit je vingers. That’s worth! In alle bovenstaande opties is het erg belangrijk dat je een mooi dakraam laat realiseren.

Conclusie

Een upgrade van je zolder is een waardetoevoeging waar je op verschillende vlakken wat aan hebt, want je profiteert er zelf direct van en daarnaast voegt het verkoopwaarde aan je woning toe. Een win-winsituatie dus! Veel plezier met het verbouwen van je zolder.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden