makelaardij de vreede

Waar je op moet letten bij de aankoop van je nieuwe woning?

Geplaatst op

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″ _i=”0″ _address=”0″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” _i=”0″ _address=”0.0″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” _i=”0″ _address=”0.0.0″ custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.27.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” _i=”0″ _address=”0.0.0.0″]

Je zit waarschijnlijk vol met energie en staat te popelen om te tekenen voor je nieuwe woning. Voordat het zo ver is, moeten er nog wat formele zaken geregeld worden. Het is goed voor te stellen dat je hoofd er misschien niet helemaal naar staat, maar je zult toch even je emoties in bedwang moeten houden en bijvoorbeeld goed opletten bij de laatste bezichtiging/controle alvorens er wordt getekend bij de notaris. Omdat het nogal lastig kan zijn om dit allemaal te onthouden, noemen we in deze blog een aantal belangrijke punten waarop je moet letten.

Wordt de woning opgeleverd volgens afspraak?

Bij het tekenen van het voorlopig koopcontract hebben jij en de verkoper afspraken gemaakt over wat er achterblijft en in welke staat de woning wordt achtergelaten. De controlebezichtiging is het moment om te zien of de verkoper zicht heeft gehouden aan de afspraken. Dit kunnen afspraken zijn zoals: de gordijnen verwijderen, een bepaald meubelstuk achterlaten, de plafonnières verwijderen en de eerder geconstateerde lekkage laten repareren.

Controleer op bouwkundige punten

Je kunt zelf een controle doen of een professional inhuren die zich bezig houdt met het controleren van de technische en bouwkundige punten. Het kan zijn dat de verkopende partij zich niet bewust is van bepaalde gebreken, maar je doet er goed aan om deze vóór de aankoop te ontdekken dan ná de aankoop. Sommige zaken zoals scheuren of asbest zijn zaken die je graag weet voordat je er hinder van gaat ondervinden.

Klopt er iets niet?

Kom je tot de conclusie dat er misschien iets niet helemaal in orde is? Geef dit dan direct aan bij de makelaar of de verkopende partij. Als de verkoper u namelijk iets verkoopt wat niet in orde is en niet overeenkomt met hetgeen er contractueel is afgesproken, kunt u de aankoop weigeren. Ook je wordt misleid zoals wanneer er iets niet lijkt te kloppen, en de verkopende partij is zich hiervan bewust, kun je nog onder de aankoop uit komen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden