makelaardij de vreede

Tips voor het verhuizen tijdens de coronacrisis

Geplaatst op

Met de huidige pandemie kan de toestand van onze wereld en ons land onzeker en vaak uitdagend zijn. Bedrijven passen zich aan om fysiek contact te minimaliseren, zoals winkels en restaurants die overstappen naar bezorgdiensten en het houden van anderhalve meter afstand van elkaar. Hoewel het soms misschien voelt dat de tijd stilstaat, zijn we allemaal nog steeds bezig met elke dag. Dit is vooral waar als je een verhuizing meemaakt. Of je nu net een appartement hebt gehuurd, een nieuw huis hebt gekocht of een nieuwe ruimte betrekt, je ervaart waarschijnlijk een nieuwe en interessante realiteit. 

Verhuizen in 2020

Het kan moeilijker zijn om in deze tijd te verhuizen, maar je ervaart ook hoe levendig het verhuisproces is met huurcontracten of nieuwe hypotheken. Met de verhuizing zal je nog steeds je spullen in dozen verpakken en alles doen wat nodig is om het te doen. Je verhuizing kan nog steeds doorgaan, maar het is belangrijker dan ooit om voorzichtig te zijn om jezelf niet in gevaar te brengen. Hier zijn enkele richtlijnen die je moet volgen voor een veilige verhuizing tijdens de uitbraak van het coronavirus. 

Welke verhuis- of opslagdiensten zijn er beschikbaar?

Je vraagt je misschien af welke diensten beschikbaar zijn, aangezien veel bedrijven momenteel gesloten zijn. Om je gerust te stellen, lijkt het erop dat de meeste verhuisbedrijven nog steeds hun diensten aanbieden. 

Kan ik nog wel een verhuisbedrijf inschakelen?

Als je je zorgen maakt over deze nieuwe processen of extra vragen hebt, raden we je aan om je verhuisbedrijf te bellen. Neem direct contact met hen op om meer te weten te komen over hoe zij slim en veilig werken. Bovendien is het je verantwoordelijkheid om, als iemand van je gezin ziek lijkt, deze informatie te delen en je verhuisbedrijf te waarschuwen. Communicatie en eerlijkheid zijn een van de manieren om gemeenschappen veilig te houden. 

Tip: kies voor een verhuisbedrijf die je inboedel meeverzekerd tijdens het verhuizen, zoals verhuisbedrijf Eindhoven

Hoe zit het met opslagdiensten?

Als je je zorgen maakt over de opslagdiensten, wees dan ook gerust. Velen blijven open. Net als verhuisbedrijven kunnen ze wel andere regels of voorschriften hebben vanwege het coronavirus. Sommige hebben misschien minder uren of nieuwe sociale afstandsprocessen. Nogmaals, je dient contact op te nemen met de opslagfaciliteit voordat je persoonlijk langskomt om je spullen op te halen. Wees voorzichtig met nieuwe eisen en regels voor een vlotte en gemakkelijke ervaring. 

Verhuisdozen

Een andere tip is om verhuisdozen en materialen nieuw aan te schaffen en niet te lenen of over te nemen van een ander. Dit betekent niet dat je je dozen niet opnieuw kunt gebruiken, maar we raden je aan om nieuwe te kopen om zo veel mogelijk contact van persoon tot persoon te vermijden. Bestel bijvoorbeeld jouw doos op maat bij Bangmaverpakking.nl. 

Veiligheid eerst

Voor de veiligheid van anderen en van jezelf is het belangrijk om eerlijk en duidelijk te zijn over eventuele ziektes. Als je de diagnose coronavirus hebt gekregen, moet je dit aan je verhuizers vertellen. Het is onwaarschijnlijk dat je door een ziekte van de diensten wordt weggestuurd, maar in plaats daarvan zullen bedrijven eenvoudigweg en met plezier grotere voorzorgsmaatregelen nemen. Ze willen ook hun bemanning veilig en hun bedrijf openhouden. 

Wees voorzichtig

Verhuizen op dit moment kan worden gezien als gemakkelijker of moeilijker op basis van de situatie van elke persoon. Terwijl je nog steeds in staat bent om te verhuizen in deze huidige tijd, kun je ook overwegen om te annuleren als jij of een familielid een hoger risico loopt. Wees veilig en voorzichtig bij het verhuizen, gebruik deze extra tijd om te plannen, en we hopen dat je een soepel proces hebt om je voor te bereiden op je nieuwe woning. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden