makelaardij de vreede

Tips voor het inrichten van een gedeelde kinderkamer

Geplaatst op

Door ruimtegebrek kan het voorkomen dat een gedeelde kinderkamer gunstiger is. Door de veel grotere vraag naar woningen dan het aanbod ervan, blijven veel stellen in eerste instantie in de nog wat kleinere huurwoningen zitten om nog wat te kunnen sparen. Bij een eventuele gezinsuitbreiding met meerdere kinderen kan een gedeelde kinderkamer de oplossing zijn. In deze blog geven we een aantal tips voor het inrichten van een kinderkamer waar meerdere kinderen tegelijk kunnen slapen.

Creëer eenheid

Het is belangrijk om eenheid in de kamer te creëren. Dit doe je door bij elkaar passende kleuren te gebruiken en door de hele kamer dezelfde of bij elkaar passende stijlen en accessoires toe te passen en te gebruiken. Voor wat betreft de bedden raden we aan om gelijke bedden te halen. Het dekbedovertrek hoeft niet exact hetzelfde te zijn, al adviseren we het wel om het naast elkaar neer te leggen voor je het koopt om te kijken of het wel bij elkaar past.

Benut de muren in de kamer

Vaak zijn gedeelde kinderkamers al redelijk vol, aangezien er al minimaal twee bedden in de ruimte staan. Zo kun je bijvoorbeeld wandrekjes bevestigen aan de muren, zodat je hier meubels en accessoires op kunt zetten en je de ruimte van de kinderkamer optimaal benut. Niet alle meubels hoeven dus per definitie op de vloer te staan, waardoor je meer ruimte overhoudt in de gedeelde kinderkamer. Ook een ladekast op maat is een uitkomst, omdat deze de ruimte optimaal benut.

Geef de kinderen wat privacy

Het is voor kinderen soms wel prettig om wat privacy van elkaar te hebben. Even helemaal alleen kunnen studeren, een boek lezen of tijd voor zichzelf hebben. Je kunt er hierdoor voor kiezen om bijvoorbeeld gordijnen, een schuifwand of kastenwand in de gedeelde kinderkamer te plaatsen, zodat kinderen soms ook even tijd hebben voor zichzelf. Vooral wanneer kinderen wat ouder worden, zijn ze meer gesteld op hun privacy.

Koop speelgoed

In de jongere jaren is er voor kinderen bijna niets leuker dan spelen met speelgoed. Naast dat kinderen op een kinderkamer fijn moeten kunnen slapen, moeten ze zich ook thuis, veilig en comfortabel voelen op de kinderkamer. Speelgoed heeft hier zeker een bijdrage in en we raden het iedere ouder dan ook aan om voldoende speelgoed op de kinderkamer te leggen. Op een gedeelde kinderkamer al helemaal, aangezien het speelgoed dan nog eerlijk verdeeld moet worden tussen de kinderen.

Haal kinderkamer accessoires

Naast speelgoed helpen ook kinderkamer en babykamer accessoires bij het creëren van een fijne omgeving voor kinderen. Denk hierbij aan allerlei leuke lampjes, kussentjes en dieren in allerlei vormen, materialen en kleuren. Voor baby’s en kinderen zijn dit soort accessoires in de vorm van allerlei dieren geweldig en leuk om mee te spelen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden