makelaardij de vreede

Software voor de bouw

Geplaatst op

Met software speciaal voor de bouw kunnen bouwprojecten digitaal worden weergegeven, van planning tot acceptatie. Wat belangrijk is bij het kiezen van de juiste software, lees je hier.

Bouwbedrijven hebben hun eigen eisen aan ERP-software. Hiermee moeten bouwprojecten van verschillende aard vertegenwoordigd en verwerkt kunnen worden.  Kant-en-klare zijn hier vaak ontoereikend. Het vereist eerder een systeem dat naast de eigen organisatiestructuur ook de specifieke processen kan dekken.

Maar het vinden van de juiste ERP-software op de markt is niet altijd eenvoudig. We laten u zien wat er echt toe doet bij het kiezen van de juiste software voor de bouw en waar rekening mee moet worden gehouden. Want alleen als de software past bij uw eigen bedrijf, kan het potentieel ervan volledig worden benut.

Software voor bouwbedrijven

Het is in ieder geval belangrijk om naar je eigen processen en je eigen organisatiestructuur te kijken voordat je een software kiest. Niet elk bedrijf heeft elke functie van een ERP-systeem nodig. De volgende functies en interfaces zijn met name relevant voor de bouw.

Import van de meting

Bouwprojecten worden in zogenaamde metingen door architecten gepland. Deze worden meestal gemaakt in bepaalde spreadsheetprogramma’s en moeten door de ERP-software kunnen worden geïmporteerd zonder hinder. Op deze manier kan het systeem de meting met alle relevante informatie erin direct verwerken en vergelijken met zijn eigen capaciteiten.

BIM – Building Information Modelling

Voor bepaalde bouwprojecten is steeds vaker zogenaamde Building Information Modelling nodig. Alle betrokken actoren laden hun relevante gegevens in een 3D-model van het bouwproject. Met deze informatie  kan de voortgang van het bouwobject op elk moment worden gevolgd en door alle actoren worden gebruikt om hun eigen activiteiten te plannen.

Mobiele ERP-versie

Een mobiele versie van de ERP-software stelt medewerkers in staat om te communiceren met het kantoorpersoneel, ongeacht de locatie. Materiaalvereisten kunnen eenvoudig via het ERP worden weergegeven en door inkoop worden besteld. Tegelijkertijd is te zien hoeveel units er waarschijnlijk nog op voorraad en vrij verkrijgbaar zijn. Omgekeerd kan het kantoorpersoneel de voortgang op de bouwplaats volgen en is het direct in staat om informatie te verstrekken aan gebouweigenaren of andere belanghebbenden.

Urenregistratie software

Met de urenregistratie software en de mobiele ERP-versie hebben medewerkers altijd de mogelijkheid om hun werktijden exact bij te houden. Dit speelt een belangrijke rol, vooral voor werknemers op de bouwplaats, omdat hun uren later aan de klant worden gefactureerd. Ze willen precies weten welke werktijden er in een bepaald project zijn gestoken tegen welk uurtarief.

Kosten- en verkoopberekeningen

Het ERP-systeem biedt tal van functies voor het berekenen van bouwprojecten. Alle momenteel beschikbare capaciteiten en de respectievelijke voorwaarden van leveranciers kunnen direct in de berekeningen worden meegenomen. Als het budget tijdens een project uit de hand dreigt te lopen, kan het systeem in een vroeg stadium waarschuwen en nacalculaties maken.

Conclusie: Efficiënter werken dankzij bouwsoftware

Met een ERP-systeem speciaal voor bouwbedrijven heb je de mogelijkheid om duurzaam en economisch te werken. Hiervoor is het echter elementair dat de software past bij uw eigen bedrijf. Onze consultants helpen u gratis bij ERP softwarepakketten vergelijken en vrijblijvend bij het vinden van uw perfecte ERP-software.

Gebruik eenvoudig onze praktische vergelijkingstool op erpoverzicht.nl en vind snel geschikte systemen en aanbieders op de markt. Om dit te doen, kunt u eenvoudig filteren op basis van uw persoonlijke criteria en de systemen duidelijk met elkaar vergelijken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden