makelaardij de vreede

Scheiden met een koophuis, wat nu?

Geplaatst op

Heb je een koophuis samen met je partner, maar ga je binnenkort scheiden? Vervelend, maar wat gebeurt er nu met het koophuis? Veel mensen weten hier bijna niets van, maar bij het scheidingsproces moet je zakelijk kijken. Daarnaast spelen er veel emoties bij het zakelijk kijken en kan dit het heel ingewikkeld maken. Boosheid, schaamte en natuurlijk verdriet spelen een grote rol bij het maken van beslissingen. Vooral wanneer je kinderen hebt kan dit moeilijk zijn en moeten er keuzes worden gemaakt. Woon je in de omgeving van Utrecht? Schakel dan mediator Utrecht in, deze heeft meer ervaring op het gebied van scheiden met een koophuis. In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen, zodat je er meer over te weten komt.

Wat doet een mediator Utrecht?

Een mediator Utrecht inschakelen is natuurlijk handig voor wanneer je gaat scheiden, vooral als je een koophuis hebt. Een mediator Utrecht is een onafhankelijke derde die de middelaar speelt tussen de partijen. De rol is beperkt tot het begeleiden van het mediationproces. Op het inhoudsniveau blijven de partijen natuurlijk zelf de baas in het conflict en hier bemoeit de mediator Utrecht zich niet mee. Soms loopt een conflict omtrent een koophuis hoog op en komen er veel emoties bij kijken. Een mediator zorgt ervoor dat de communicatie niet verstoord raakt, zo scheppen ze bijvoorbeeld ruimte voor verschillende perspectieven. De mediator Utrecht brengt ook alle feiten, standpunten en belangen van iedereen in kaart. Op deze manier kan namelijk het beste een gesprek op gang komen. 

Koophuis

Je hebt bijna altijd een mediator Utrecht nodig bij een scheiding met een koophuis. Een koophuis is namelijk veel waard en hierdoor kan de communicatie moeilijk verlopen. De koopwoning gaat namelijk naar de eigenaar. Wie dat is, hangt af van de situatie en het kan ook zijn dat jullie allebei eigenaar zijn van de koopwoning. Eerst moet er gekeken worden of de huwelijkse voorwaarden vast staan bij een notaris. In deze voorwaarden staat namelijk wie de eigenaar is van de woning en wie er in mag blijven na de echtscheiding. Soms kan het namelijk ook zijn dat het huis wordt verkocht en dat het bedrag wordt verdeeld.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden