makelaardij de vreede

Moet je je sloten vervangen als je verhuist naar een nieuwe woning?

Geplaatst op

Het is altijd spannend om de sleutels van je nieuwe huis te ontvangen. Maar je kunt je afvragen of je wel alle sleutels hebt ontvangen. Twijfel je of je je sloten moet vervangen als je bent verhuist? In dit artikel adviseren we wat je als nieuwe huiseigenaar het beste kunt doen met je sloten.

 

Waar je rekening mee moet houden

Als je de woningoverdracht via een makelaar hebt geregeld, kan het zijn dat de sloten al vóór de sleuteloverdracht zijn vervangen. Controleer dit altijd bij je makelaar. Is dit niet het geval? Dan zijn hieronder nog enkele mogelijkheden waarom je de sloten alsnog zou moeten vervangen:

 

  • De vorige bewoner heeft reservesleutels uitgeleend aan familie, buren of vrienden
  • Er kan een sleutel verloren zijn door de vorige bewoner
  • De sloten kunnen zijn verouderd
  • De vorige bewoner heeft extra sleutels laten maken

 

Je sloten laten vervangen door een slotenmaker

Omdat je de bovengenoemde mogelijkheden bijna nooit zeker weet, is het voor je gemoedsrust en veiligheid beter om de sloten van je nieuwe woning direct te laten vervangen. Het vervangen van je sloten kan meestal vrij eenvoudig en voordelig. Een professionele slotenmaker, zoals Slotenmaker Haarlem, hoeft in de meeste gevallen slechts de slotcilinder te vervangen door pennen die op de nieuwe sleutels passen. Dit is in enkele minuten gebeurt.

 

Welke sloten moet ik kiezen?

Inbrekers gaan steeds slimmer te werk. Gelukkig zit de slotenmakerindustrie niet stil en zijn er sloten van zeer goede kwaliteit die het inbrekers een stuk lastiger kunnen maken. We adviseren altijd om sloten met een Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVK) te laten installeren. Deze sloten zijn door de politie erkend als veilige sloten en zijn getest op kwaliteit en effectiviteit. Omdat veel inbrekers te werk gaan met de kerntrek methode, is het raadzaam om sloten te nemen met kerntrekbeveiliging.

 

Weet je niet zeker welke sloten passen bij jouw woning, omgeving en de bijbehorende veiligheidsbehoeften? Neem dan contact op met een goede slotenmaker voor een advies voor jouw sloten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden