makelaardij de vreede

Meteen verkopen of eerst verbouwen?

Geplaatst op

Het is een vraag die veel mensen zichzelf stellen. Zowel meteen verkopen als eerst verbouwen kan zorgen voor de nodige risico’s. Het is daarom van belang dat je weet waar je over praat. Hierom hebben we de belangrijke zaken in zo’n situatie op een rijtje gezet

Er zijn ontzettend veel redenen om te willen verhuizen. Misschien heb je ander werk, wil je dichter bij je ouders wonen of ben je toe aan een nieuwe start. Het enige dat bij elke verhuizing hetzelfde is, is dat iedereen zo’n hoog mogelijk bedrag voor zijn woning wilt krijgen. Dit kan behaald worden door het verbouwen van je huis, maar dit zal niet in elk geval waarde toevoegen aan de woning.

Wanneer voegt een verbouwing waarde toe aan een woning?

Wanneer je wilt dat een verbouwing zorgt voor een hogere verkoopprijs is het nuttig om een lijstje van alle technische gebreken van de woning te maken. Deze verminderen logischerwijs de waarde van je woning, dus het oplossen van deze verbreken zal zorgen voor een waardevermeerdering van je huis. Ook het uitbreiden van het aantal vierkante meters van de woning is altijd een goed idee met oog op de waardevermeerdering. Dit kan behaald worden door een uitbouw. Het aanpakken van dingen als een keuken of een badkamer zorgt niet per definitie voor een hogere verkoopprijs. Niet iedereen heeft dezelfde smaak, dus vaak zullen nieuwe bewoners toch hun eigen twist aan het huis willen geven waardoor zulke zaken er vaak toch wel uit worden gesloopt. 

Een verbouwing kost natuurlijk altijd geld en moet in het geval van verkoop daarna gezien worden als een waardevolle investering. Bij deze investering moet je echter wel onthouden dat de waarde niet één op één stijgt. Het gaat uiteindelijk om de algemene indruk die de woning maakt op mogelijke kopers.

Of je nu een huis of een winkelpand verkoopt en er dus sprake is van een huis verbouwing of een winkelverbouwing, moet er altijd goed bekeken worden of de verbouwing uitloopt tot waardevermeerdering van het pand. Wanneer dit niet het geval is, is de investering in de verbouwing alleen maar verloren geld en dat is juist wat je niet wilt.

Zoek een goede partij voor winkelverbouwing

Ben jij van plan om een winkelverbouwing te doen? Ga dan op zoek naar een partij die jou kan helpen met de winkelverbouwing. Wanneer je winkelverbouwing intypt in Google, dan komen de beste partijen naar voren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden