makelaardij de vreede

Koop je een nieuw of oud huis?

Geplaatst op

Wanneer starters een woning gaan kopen, is er altijd een bepaalde vraag die een rol gaat spelen in het beslissingsproces namelijk die van: gaan we nu een oud of een nieuw huis kopen? Wanneer wij praten over een nieuw huis of over een oud huis dan gaat het natuurlijk over woningen die 100% in orde zijn en voldoen aan de veiligheidseisen om in te wonen.  Een oud huis is niet per definitie een uitgewoond huis. We gaan er meer over vertellen dus lees snel verder.

Charme van een oud huis 

Wanneer je een beetje romantisch ingesteld bent is het misschien niet altijd even leuk om in een vinex-wijk te werken of te wonen. Het ontbreekt de nieuwbouw gewoon totaal aan charisma. Men probeert met de allernieuwste nieuwbouw wel een beetje dit te compenseren door weer terug te gaan naar de wat meer oud-hollandse stijlen, zoals de jaren 30-stijl, maar het is vaak toch net niet hetzelfde als de originelen. 

Aan de andere kant moet je ook weer niet al te kritisch zijn, want het verleden komt niet terug en we moeten vooruit. Toch is het wel zo dat de charme van een oud huis veel potentiële kopers over de streep trekt, zelfs wanneer er verschillende zaken zijn die aangepakt moeten worden. Wij raden je wel altijd aan om een bouwkundige inspectie te laten doen om zo zeker te weten dat er niet gigantisch grote problemen met de woning zijn.

Wanneer je een oude woning te pakken hebt, dan zou je echt genieten van de historische sfeer die er vanaf kan stralen.

Voordelen van een nieuwbouwwoning 

Een van de belangrijkste voordelen van een nieuwbouwwoning van tegenwoordig is dat het een huis is dat in vele gevallen speciaal voor je gebouwd wordt. We leven in een tijd van woningnood en heel veel oude woningen zijn dus eigenlijk al bezet. Je komt dan alweer snel uit op een nieuwbouwwoning in een nieuwbouwproject. En daar is ook helemaal niets mis mee, want er zijn heel veel voordelen verbonden met een nieuwbouwwoning, zoals een betere isolatie, waardoor er minder energieverbruik in de woning nodig is. De staat van de woning is gloednieuw dus in de meeste gevallen betekent dat hij veel langer zonder gebreken bewoond kan worden. In een nieuwbouwwoning vind je ook vaak veel meer moderne technische faciliteiten waardoor dingen net even wat makkelijker aangelegd kunnen worden. Bijvoorbeeld een kabelgoot om kabels weg te werken. Of wat dacht  je van USB-oplaadpunten. Ben je benieuwd naar een nieuwbouwhuis in Groningen. Neem dan contact op met nieuwbouw groningen. Je kunt overleggen en je dromen uitleggen, waardoor er gekeken kan worden naar hoe deze concreet gemaakt kunnen worden.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden