makelaardij de vreede

Hoeveel kost een airco?

Geplaatst op

De zomer is alweer in aantocht en dat betekent dat vele huiseigenaren en huurders starten met hun onderzoeken om een airco aan te schaffen. Dat is niet geheel onterecht; Nederland kent immers naast regenachtige en koude dagen, ook zomers met flink hoge temperaturen. Wanneer dit gecombineerd wordt met een hoge luchtvochtigheid dat we te danken hebben aan ons Noordzee-klimaat, dan kan het nog wel eens een onprettige zomer worden als je niet de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. In deze blog zetten we een aantal kosten voor je op een rijtje zodat je beter kunt bepalen of een airco de prijs waard is.

Hoeveel kost de airco zélf?

Er zijn aardig wat verschillen tussen de diverse airconditioningssystemen die op de markt zijn. Dit heeft te maken met onder andere levensduur, of het systeem van een A-merk is of niet, het materiaal en meer. De goedkoopste airco is een airco met buitenunit van een wat minder bekend merk. Dit kost je zo’n €550,-. Wil je liever een airco die ook kan verwarmen en van een A-merk? Dan kan dit je snel meer dan €1.000,- kosten.

Hoeveel kost een airco installatie?

Helaas, maar enkel met de airco aanschaffen, ben je er nog niet. Je zult ook kosten maken voor de airco installatie. Je kunt dit zelf doen, maar het installeren van een airco is een vrij secuur, ingewikkeld en tijdrovende klus. Je zult zelf een beslissing moeten maken of je het waard vindt of niet.

Hoeveel stroom kost een airco?

Het energieverbruik van een airco loopt erg uiteen en verschilt van merk tot merk en van model tot model. Gelukkig is deze informatie vaak wel in de productspecificaties inzichtelijk. Houd er in ieder geval rekening mee, dat het gebruik van een airco ook afhangt per zomer. Bij een zomerdag met een hoge luchtvochtigheid zal de airco eerder aangezet worden dan wanneer deze luchtvochtigheid mee valt. Je kunt onze tabel gebruiken om een beeld te krijgen van hoeveel een airco aan stroom kost.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden