makelaardij de vreede

Hoe richt je jouw kleinere huis effectief in?

Geplaatst op

Heb je niet veel ruimte in je huis of wil je gewoon inspiratie opdoen? In deze blog gaan we het hebben over hoe je jouw huis effectief kan inrichten. We geven een aantal tips voor het effectief inrichten van je huis en deze groter laten lijken.

Hoe richt ik een kleine woonkamer in?

Een grote woonkamer is niet voor iedereen weggelegd. Dit betekent overigens niet dat je jouw kleinere woonkamer niet gezellig kan inrichten. Bij een kleine woonkamer is het belangrijk om manieren te vinden om toch ruimte te creëren. Als je een hoek in de kamer hebt waar eigenlijk niks mee gebeurt, dan kan je een functie geven zoals een kleine kast of boekenplanken plaatsen. Multifunctionele meubels zijn voor een kleine woning handig om te gebruiken. Denk hierbij aan een uitschuifbare eettafel of een bedbank.

Het inrichten van een kleine slaapkamer

Het inrichten van een kleine slaapkamer kan nog lastig zijn. Het belangrijkste in je slaapkamer is natuurlijk je bed. Hier moet je eigenlijk niet op inleveren qua ruimte. Kies dus gewoon het juiste formaat bed. Wat wel belangrijk is bij het kiezen van een bed, is dat deze wel wat hoger moet zijn. Hier kunnen dan lades onder waar jij weer spullen in kan opbergen. Het kiezen van de juiste grootte qua kledingkast speelt een grote rol. Kies een zo hoog en diep mogelijke kast zodat jij aal je kleding kwijt kunt.

Glas en spiegels

Wil je graag dat je woning groter lijkt dan deze is en pak je het liever nu eens een keer groots aan?  Dan kan je kiezen voor glazen wanden en deuren in de woning. Zo komt het buitenlicht overal in de woning en krijg je het gevoel dat de woning groter is. Er is tevens nog een andere truc om je woning groter te laten lijken. Dit is het plaatsen van een grote spiegel op een goede plek. Hierdoor lijkt de woning vele malen groter. Wanneer je een grote wandspiegel wilt plaatsen, dan moet je letten op de lichtinval in de woning.

Lichtinval

In een kleine woning is het nodig om te beschikken over veel lichtinval. Lichte kleuren zullen ervoor zorgen dat je ruimte groter lijkt. In tegenstelling tot lichte kleuren laten donkere kleuren de woning juist kleiner lijken. Dit heeft te maken met het feit dat donkere kleuren licht absorberen, witte kleuren reflecteren licht.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden