makelaardij de vreede

Hoe richt ik mooi een industrieel interieur in?

Geplaatst op

Er zijn meerdere manieren om je woning een industrieel interieur te geven. Veel mensen zijn fan van deze stijl omdat deze er rustig uitziet. Een minimalistisch design noemen we de industriële stijl ook wel. Weinig opsmuk en een robuuste, krachtige look. In deze blog geven we je hiervoor een aantal tips. Gietvloeren Amsterdam kan je helpen je woning snel een krachtige look te geven.

De basis

Om een gaaf industrieel interieur in te kunnen richten is het belangrijk om een goede basis te hebben. Dat begint dus bij de vloer. Wij raden je aan een vloer te nemen die past in het kleurenschema van de industriële stijl: met name grijs. Een ander type vloer is de betonlookvloer. Deze vloer heeft een prachtige betonlook, maar is gemaakt van kunststof. Deze is eenvoudig schoon te maken en is waterafstotend. De echte purist kiest voor een vloer van gepolijst beton. Deze is een stuk minder waterafstotend, maar wel the real thing. Ook is deze vloer stoffiger en barst sneller wanneer deze uitzet, bijvoorbeeld door een vloerverwarming. Wel ziet de betonvloer, ook wel woonbeton genoemd, er schitterend uit.

Authentiek design

Met design afkomstig uit de industrie, zoals scheepslampen, fabrieksspotjes en pallets, is het kinderlijk eenvoudig om een industrieel interieur in te richten. Uit Oost-Europa, bijvoorbeeld uit de DDR, komt nog veel design wat ooit voor de industrie gemaakt is, maar wat met de val van de muur afgedankt is of simpelweg niet meer functioneert. Dit design blijkt onder de verzamelaars en liefhebbers van de industriële stijl zeer gewild te zijn. Een ideale manier om je interieur een unieke feel te geven, want niet veel mensen hebben dit historisch geladen design in hun huis staan. Op rommelmarken in Berlijn of brocantes in Frankrijk, zul je geregeld dergelijk authentiek design kunnen vinden.

Nieuwe en oude spullen

Een industrieel interieur heeft een stijl die in hoge mate eclectisch genoemd kan worden. Dit betekend dat er veel verschillende objecten in staan, met soms zelfs verschillende stijlen en uit diverse periodes, die door hun eenvoudig en robuuste looks passen in een modern industrieel interieur. Ook nieuwe spullen passen goed in zo’n interieur. Met het populair worden van de stijl, worden veel ouderwetse ontwerpen weer opnieuw gemaakt. Ook nieuwe ontwerpen gebaseerd op industrieel design van weleer zien we geregeld op de woonboulevards opduiken.

Wat kun je leuk in je interieur zetten?

  • Lampen afkomstig uit de scheepvaart
  • Fabriekslampen
  • Oude TL bakken uit fabrieken
  • Speakers uit fabrieken
  • Machine onderdelen, al dan niet gecorrodeerd
  • Objecten uit de Sovjet-Unie

Meer lezen?

Leer welke verbouwingen aan je huis zorgen voor de grootste toevoeging van waarde. Krijg inspiratie en ideeën voor een landelijke woonkamer.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden