makelaardij de vreede

Hoe richt ik een gezonde slaapkamer in?

Geplaatst op

Voel je je overdag een vermoeid en slaperig? Pak je een extra kop koffie tegen 15.00 uur? Dan is het misschien tijd om de slaapkamer onder de loep te nemen, want je zou wel eens te weinig kwalitatieve rust kunnen pakken. Er zijn een aantal factoren die je slaap beïnvloeden, we nemen ze hieronder even met je door.

Juiste bed

Schaf een gedegen matras aan. Op deze manier kun je lekker slapen en zul je goed tot rust komen. Er zijn een aantal matrassen die populair zijn, bijvoorbeeld het traagschuim matras waar je in wegzakt of een boxspring. Laat je altijd adviseren door een expert zodat je een juiste keuze maakt.

Kleuren

Door rustige kleuren te gebruiken zul je sneller relaxt worden. Het is daarbij wel belangrijk om te onthouden, dat voor je gaat slapen je beter niet op je telefoon kunt kijken. Dit zorgt er namelijk voor dat je nog te actief aan het denken bent vlak voordat je gaat slapen. Dit gezegd hebbende: kies rustige kleuren voor je muren. Rustgevende kleuren zijn: blauw, grijs, geel, groen, zilver en oranje.

Gordijnen

Wat voor de kleuren van je muren geldt, gaat ook op voor je gordijnen. Kies een tint die past bij de kleuren van de slaapkamerwanden. Gordijnen zijn er natuurlijk in verschillende soorten en maten, maar veel mensen kiezen voor de slaapkamer meestal tussen twee opties: lichtdoorlatende of lichtwerende gordijnen. Sommige mensen willen zelf bepalen wanneer het licht hun slaapkamer binnen stroomt en kiezen voor het tweede type. Maar er zijn ook slapers die gewekt willen worden door de zon, daarom kiezen zij voor het eerste type. Mocht je niet zo gek zijn op gordijnen, dan is er ook nog de optie van de luxaflex of jaloezieën. Met deze zonnewering heb je de mogelijkheid om zelf de intensiteit van de lichtinval te regelen.

Check elektronica

In een gezonde slaapkamer sta je idealiter niet bloot aan allerlei straling. Op deze wijze kun je rustig slapen. Het is niet wetenschappelijk bewezen dat straling van een telefoon schadelijk is, maar wellicht leg je hem niet op je nachtkastje, maar verderop in de kamer op een kast. Sommige mensen beweren dat ze beter slapen nu ze hun telefoon verderop in de slaapkamer leggen

Gezonde lucht

Een van de belangrijkste aspecten van een gezonde slaapkamer is goede kwaliteit van de lucht. Dit betekent dat je moet ventileren in een slaapkamer en tijdig moet schoonmaken. Een andere optie is een luchtreiniger met filter in je kamer neer te zetten. Op deze manier wordt de lucht steeds gezuiverd, dat is handig als je bijvoorbeeld last van allergieën hebt.

Conclusie

Een gezonde slaapkamer hangt samen met verschillende aspecten, zoals de juiste kleuren, licht intensiteit en een gezonde lucht. Als je de kamer goed schoonhoudt en ventileert, dan zul je heerlijk slapen. Check ook of er misschien elektronica te dicht bij het bed staat. Je kwaliteit van hangt samen met deze dingen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden