makelaardij de vreede

Hoe ontvochtig ik mijn huis: klimaatbeheersing

Geplaatst op

Om schimmel en vochtproblemen te voorkomen is het belangrijk dat er in je woning geen hoge vochtigheidsgraad aanwezig is. Dat kun je op een aantal manieren doen, een daarvan is een klimaatbeheersing gebruiken. In deze blog gaan we je daar meer over vertellen. Check de voordelen van dit systeem.

Wat doet een ontvochtiger?

Een ontvochtiger is onderdeel van een groter klimaatbeheersingsysteem dat kan bestaan uit: luchtreinigers, airco’ (al dan niet mobiel) en infraroodpanelen (verwarming). Wanneer de luchtvochtigheid in een woning te hoog is, zullen er problemen ontstaan. Denk daarbij aan schimmel en vochtschade. Deze zaken zijn niet alleen schadelijk voor de woning, ook voor je gezondheid en dat van je gezin zijn ze niet bevorderlijk.

Waar plaats ik een ontvochtiger?

Je kunt een ontvochtiger overal in huis neerzetten. Natuurlijk zijn plekken waar de vochtigheidsgraad het hoogst is, de meest voor de hand liggende locatie in huis. Denk aan de kelder of zolder. Ook vinden we ze soms op een boot. Door een ontvochtiger is de lucht in huis lekker schoon en ontstaat er een heerlijk klimaat. Dan woon je een stuk lekkerder.

Hoe herken ik vochtproblemen?

Heb je last van schimmels in huis, ruik je een muffe lucht of zie je vochtplekken op de muren? Dan heb je te maken met een duidelijk geval van vochtproblemen. Gelukkig zijn er tal van technische oplossingen om dit probleem tegen te gaan:

Stuk voor stuk pakken ze vochtproblemen aan. Wanneer je deze drie technische middelen zou gebruiken, heb je een heel arsenaal om vochtproblemen te bestrijden.

Vocht is slecht voor de gezondheid

Een vochtige woning trekt ongedierte aan en de schimmelvorming die door vocht ontstaat, is bijzonder slecht voor de gezondheid. Longaandoeningen en moeite met ademhalen zijn veel voorkomen problemen.

Conclusie

Het aanschaffen van ontvochtigers is een investering in de gezondheid van je familie. Een woning blijft langer in een goede conditie, en jij zelf ook, wanneer je kiest voor gedegen ontvochtigers. Zo voorkom je schade aan verf, behang, houtwerk, wanden en ga zo maar door. Ook een airco en infraroodpanelen helpen je om het binnenklimaat van je woning aangenaam en gezond te maken.

Meer lezen?

Wil je meer weten over wonen en interieur? Lees dan verder op onze site. Zo weet je altijd wat het laatste nieuws is. Kijk wat onze partners voor je woning kunnen betekenen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden