makelaardij de vreede

Hoe houd je je woning veilig?

Geplaatst op

We denken allemaal graag dat we nooit het slachtoffer zullen worden van een woninginbraak, maar het kan iedereen overkomen. Dagelijks worden er duizenden woninginbraken gemeld. Deze incidenten kunnen worden voorkomen door enkele eenvoudige maatregelen te nemen. Hieronder noemen we dergelijke maatregelen die je kunt nemen om je huis veiliger te maken.

Controleer je deuren

Inbrekers gebruiken meestal de voordeur als ze een huis binnenkomen. Bij woninginbraken kunnen ze ook de achterdeur gebruiken. Om je huis veilig te houden, is het van groot belang dat je goed op je deuren let.

Je moet ervoor zorgen dat je deursloten goed functioneren. Het toevoegen van een nachthaak aan je deurslot zorgt voor nog meer veiligheid. Het frame van je deur moet zo sterk zijn dat het niet gemakkelijk beschadigd kan worden. Het toevoegen van een versterkingsplaat of een slagboomkast maakt het moeilijker voor iemand om een gesloten deur open te duwen.

Overweeg de installatie van een beveiligingssysteem

Het installeren van een huisbeveiligingssysteem is een effectief afschrikmiddel tegen woninginbraken. Er zijn verschillende opties voor huisbeveiliging beschikbaar. Sommige zijn heel eenvoudig en kunnen gemakkelijk door huiseigenaren worden geïnstalleerd. Maar er zijn er ook die ingewikkelder zijn en waarvoor een beroep moet worden gedaan op de diensten van een beveiligingsprofessional voor de installatie.

Veiligheidssignalen openlijk tonen

Beveiligingsalarmsystemen zijn zeer effectief bij het voorkomen van inbraken. Wat echter een nog groter afschrikmiddel is, is een potentiële inbreker te laten weten dat je een beveiligingssysteem in je huis hebt geïnstalleerd. Alleen al het plaatsen van borden met de naam en het logo van je beveiligingsbedrijf is voldoende om iemand af te schrikken in te breken.

Houd de buitenkant van je huis goed verlicht

Hoewel inbraken ook bij daglicht gebeuren, hebben criminelen een duidelijke voorkeur om hun activiteiten in het donker uit te voeren. Een huis met weinig of geen buitenverlichting is een doelwit bij uitstek voor een nachtelijke inbraak. Een slecht verlichte buitenruimte biedt niet alleen dekking voor inbrekers, maar maakt het ook moeilijk om ze te identificeren, zelfs als er camera’s zijn geïnstalleerd. Als je je tuin goed verlicht houdt, zullen inbrekers zich ongemakkelijk voelen als ze je huis willen binnendringen.

Denk als een inbreker bij het installeren van buitenverlichting. Zoek naar donkere plekken rondom je huis. Zorg ervoor dat je zowel de voor- als de achterkant van je huis verlicht. Als je zijdeuren of ramen hebt, installeer daar dan ook verlichting. Lampen met bewegingssensoren schrikt je beter af dan gewone lampen.

Check je cv

Een Cv onderhoud beurt is zeker iets wat je moet doen. Er kan veel misgaan, zoals het gas koolmonoxide dat dodelijk is en kan ontspannen uit een slecht functionerende cv. Er zijn ook melders die het gas kunnen detecteren. Een goed idee. En wanneer je toch met melders bezig bent, dan is het ook slim om rookmelders te nemen. Dat scheelt kostbare tijd. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden