makelaardij de vreede

Hoe hou ik mijn keukenapparatuur langer goed?

Geplaatst op

Jaarlijks stroomt er veel water door bepaalde keukenapparatuur, denk aan de waterkoker of de Senseo. Ook dure apparaten als koffiezetapparaten zijn afhankelijk van water. Het is zo, dat wanneer water veel calcium en magnesium in zich heeft, bij het opdrogen deze stoffen achterblijven in en op de apparatuur. Dit is slecht voor de kwaliteit. In deze blog geven we je hiervoor een oplossing.

De strijd tegen kalkaanslag

Het is niet moeilijk om van de kalkaanslag te winnen, deze vernieuwt je was-, afwasmachine en dure apparatuur water doorheen stroomt. Ook de leidingen van je woning hebben het te verduren kalkaanslag. Gelukkig is het mogelijk om een waterontharder op de hoofdleiding aan te sluiten. Deze werkt met magnetische straling en bewerkt het water op een bepaalde manier. Zo is het mogelijk om te zorgen dat de kalkaanslag zich niet afzet tegen de leidingen van je woning en in de apparaten. Het voordeel hiervan is dat het apparaat minder energie verbruikt en langer meegaan. Dit is goed voor het milieu.

Hard water

Je hoort misschien wel eens de term van hard water, dit is een principe water waar veel kalk in zit. Je kunt met behulp van een waterontharder het water dus zachter maken. Dit houdt in dat kalkaanslag geen kans krijgt. Het is afhankelijk van je regio of je water hard is dan wel zacht

Kalkaanslag verwijderen

Had je nog geen waterontharder? Dan is het mogelijk om kalkaanslag op een natuurlijke wijze te verwijderen. Gebruik hiervoor citroensap of azijn in combinatie met warm water. Een paar keer spoelen en de kalkaanslag is weg. Dit is een goed alternatief voor chemische middelen. 

Wil je meer weten over het tegengaan van kalkaanslag, neem dan contact op met waterontharder4u.nl.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden