makelaardij de vreede

Het plezier dat een gietvloer heet

Geplaatst op

Veel mensen zijn al op de hoogte van het bestaan van de gietvloer en zouden niet meer zonder willen. Maar waar heeft de vloer zijn populariteit aan te danken? In deze blog nemen we de voordelen met je door die deze liefde verklaren. Ben je klaar om fan te worden? Ontdek dan snel de voordelen van deze kunststofvloer.

Gemak

Het gemak van de gietvloer is voor veel mensen de reden om een pleitbezorger voor dit type vloer te worden. We horen vaak dat ze zo makkelijk schoon te maken zijn en hiermee erg hygiënisch. Mensen  met kinderen prijzen de vloer vanwege de kindvriendelijke voordelen. Kinderen smeren nogal en daarom is het goed om bijvoorbeeld in de keuken een gietvloer te leggen. Dan is hij in een mum van tijd weer schoon. Daarbij is de gietvloer van kunststof gemaakt en zo zeer vochtbestendig. Even met een dweil erover en je bent klaar.

Stijlen

De gietvloer komt in verschillende stijlen en is daarom een aanrader. Of je nu een Scandinavisch, minimalistisch of industrieel interieur wilt- een gietvloer past er in. De gietvloer ontstaan in een industriële setting, juist vanwege de vele praktische eigenschappen.

Sfeer

Een gietvloer is alles behalve eentonig. Je kunt gietvloeren in uiteenlopende kleuren en designs krijgen. Een veel gekochte gietvloer is de betonlookvloer. Het voordeel van een betonlookvloer over een betonvloer is de vochtbestendigheid en de stofvrijheid. De betonlookvloer doet niet onder voor de betonvloer als het gaat om het oproepen van een industriële of basic sfeer.

Makkelijk te maken

In vergelijking met parket, laminaat of zeil, is de gietvloer bijzonder gemakkelijk te maken. Deze vloer wordt gegoten en kan dus ook gemakkelijker op ongelijke oppervlakten gerealiseerd worden. De vloer moet wel schoon zijn en vrij van rommel.

Veelzijdig

De gietvloer is zeer veelzijdig als het om design gaat. Hij is ideaal voor de keuken of woonkamer. Een prettige bijkomstigheid is dat dit type vloer bijzonder elastisch is, dat komt omdat hij van kunststof gemaakt is. Dat is weer voordelig als je werkt met een vloerverwarming, juist de gietvloer kan zich goed aanpassen aan het krimpen en uitzetten ten gevolgen van de temperatuurwisselingen die de vloerverwarming veroorzaakt.

Conclusie

Een gietvloer is een investering in je woning en zeer praktisch. Zo gemakkelijk heb je nog nooit je vloer schoon gemaakt. Ook qua stijl is de gietvloer een ware duizendpoot. De gietvloer is van kunststof gemaakt en daardoor is hij prima te combineren met een vloerverwarming. Ouders van kleine kinderen zijn fan van dit type vloer.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden