makelaardij de vreede

Handige tips voor het kopen van een steigerbuis!

Geplaatst op

Wanneer je een steigerbuis wilt kopen, zijn er wat punten om rekening mee te houden. Zo zijn er ook veel verschillende soorten buizen. In deze blog geven we een aantal tips voor het kopen van steigerbuizen en vertellen we wat over verschillende soorten steigerbuizen.

Welke buis moet je kiezen?

Er zijn veel verschillende soorten steigerbuizen. Zo heb je de steigerbuis, de zwarte steigerbuis, de constructiebuis en de aluminium buis. Elk van deze buizen hebben zo hun voor- en nadelen. Wanneer je zo’n buis wilt kopen, is het belangrijk om even te kijken welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Op deze manier kan je kijken met welke buis dit overeen komt en weet je zeker dat je de goede koopt.

De steigerbuis

De steigerbuizen zijn thermisch verzinkte buizen. Doordat de mogelijkheden met de steigerbuizen oneindig zijn, kan je ze letterlijk overal voor gebruiken. De buizen zijn ook geschikt voor buitenshuis, dit komt omdat ze bestand zijn tegen roest. Het uiterlijk van de buizen zijn oorspronkelijk ruw en licht glanzend. Bij buitengebruik zal de buis wat doffer worden, binnen duurt dit een stuk langer. De zwarte steigerbuis, is eigenlijk een steigerbuis maar dan met een zwarte coating. Deze is echter niet verzinkt en is dus niet geschikt voor buitengebruik. Deze vind je vaak terug in meubels en bijvoorbeeld kledingrekken.

Constructie en aluminium buis

De constructiebuis is de uitgeklede versie van de steigerbuis. Deze heeft dan ook geen oppervlaktebehandeling en zal dus sneller roesten. De constructiebuis is een buis met een ijzer/antraciet kleurig uiterlijk. De aluminium buis is door zijn lichte gewicht, perfect voor constructies die vaak verplaatst moeten worden. Ze worden dan ook vaak gebruikt voor bijvoorbeeld het frame van een spandoek.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden