makelaardij de vreede

Glasschade in huis

Geplaatst op

Is er bij jou ingebroken? En zijn ze binnengekomen via een raam die kapot is gemaakt. Dat is heel erg vervelend. Als eerste zal je aangifte moeten doen bij de politie. Deze zullen eerst een sporenonderzoek doen om de dader te kunnen vinden. Vervolgens zal je het raam moeten laten maken. Wat is de beste manier en wie moet je daarvoor inschakelen? 

Oorzaken glasschade 

Er bestaan vier hoofdzaken waarbij schadegevallen aan glas kunnen worden onderscheiden. Ten eerste kan een storm of het rondvliegen van steentjes of puin glasschade veroorzaken. Een zware tak die van een boom afkomt en door het woonkamerraam tikt. Ook kan het door een zware storm zo zijn dat er kleine steentjes of puin rondvliegen. Dit kan uiteindelijk gemakkelijk in je ruit terecht komen, waardoor er schade ontstaat.

Als tweede zijn ook ongelukken een oorzaak van glasschade. Bij deze oorzaak speelt de menselijke factor een belangrijke rol. Een buurjongetje kan een bal door de ruit heen trappen, wanneer hij per ongeluk net verkeerd trapt. Door een valpartij kan ook een glasplaat uiteenvallen in scherven. 

Ten derde is een veel voorkomende oorzaak vandalisme. Het kan zijn dan iemand vanwege woede op een buiten liggende factor een baksteen door je ruit heen gooit. Ook kan het zijn dat met opzet je raam wordt vernield door iemand die jou wellicht niet mag. 

De laatst voorkomende oorzaak is een inbraak. Inbreker tikken met gemak een raampje in of snijden met inbraakgereedschap een gat uit het vensterraam. Zo kunnen ze gemakkelijk het raam openen of de deur van het slot afdraaien. 

Glasschade herstel 

Wanneer je glasschade hebt, kun je het beste een glaszetter inschakelen om je glasschade te herstellen. Een glaszetter heeft veel verstand van glasherstel. Met glasherstel zal een glaszetter als eerste het kapotte glas uit het raam verwijderen. Vervolgens zal een glaszetter met het glasherstel het kapotte raam opmeten voor de maat van het glas. Daarna kan de glaszetter je raam herstellen. Glasherstel is een snel en vakkundig proces. 

Ook kan een glaszetter meedenken naar oplossingen tijdens het glasherstel. Dit komt omdat glaszetters heel ervaren en gespecialiseerd zijn in glasherstel. 

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden