makelaardij de vreede

Een verkoopmakelaar inschakelen – wat zijn de voordelen?

Geplaatst op

In ieders leven komt er waarschijnlijk ooit een moment dat je wil of moet verhuizen. De voornaamste redenen zijn veranderingen in werk of in een relatiestatus. Als dat gebeurt en je bezit een koopwoning, dan moet deze verkocht worden. Vroeger werd er nog bijna altijd gebruik gemaakt van een verkoopmakelaar om dit proces te faciliteren. Tegenwoordig is het echter steeds populairder om de woning zelf te verkopen en de kosten van een makelaar te besparen. Toch heeft een verkoopmakelaar inschakelen zijn voordelen. We hebben deze voordelen op een rijtje gezet.

Kennis van de markt

Gespecialiseerde verkoopmakelaars kennen de regio waarin je huis staat en de marktwaarde van huizen in die regio vaak erg goed. Neem bijvoorbeeld Tysma Makelaars, een makelaar in Deventer. Ze hebben jaren ervaring met het kopen en verkopen van huis in Deventer en de omgeving. Zo weten wat de plannen in de buurt zijn en wat de prijzen van vergelijkbare huizen in het verleden waren.  Zo kunnen ze het beste advies om een startende vraagprijs te bepalen.

Kennis van het product

Een makelaar kan helpen met het in kaart brengen van kleine (of grote) verbeterpunten aan je woning die de waarde voor de verkoop kunnen verhogen. Op die manier kun je je huis optimaal voorbereiden voor een verkoop tegen een maximale prijs. Aan de andere kant kan een verkoopmakelaar je ook vertellen welke investeringen niet de moeite waard zijn.

Vinden én filteren van kandidaten

In bepaalde gebieden kan het lastig zijn om een geschikte koper te vinden voor de woning. Een makelaar heeft een netwerk dat erop gericht is om potentiële kopers te vinden. Daarnaast kunnen ze in een markt met tientallen geïnteresseerden een schifting maken tussen mensen die oprecht een goede kandidaat zijn en mensen die de woning naar alle waarschijnlijkheid niet (voor de goede prijs) zouden kopen. Dit scheelt jou enorm veel tijd.

Administratieve taken afhandelen

Een huis verkopen kan enorm tijdrovend zijn, zeker met alle documenten die opgevraagd, gemaakt en verspreid moeten worden. Een makelaar kan een groot deel van deze taken uit handen nemen en zorgen dat het gehele proces soepel verloopt. Let hierbij wel op dat je een makelaar inschakelt die veel ervaring heeft en dus genoeg transacties per jaar voltooid.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden