makelaardij de vreede

De voordelen van een verkoopmakelaar

Geplaatst op

Een verkoopmakelaar biedt veel voordelen bij het verkopen van je woning. De verkoop van je huis is niet iets wat je dagelijks doet. Toch wil je de maximale prijs voor je huis krijgen en ook niet jarenlang hoeven wachten tot het verkocht is. In deze blog geven we enkele voordelen van een verkoopmakelaar bij de verkoop van je woning.

Kennis van de huizenmarkt

Verkoopmakelaars kennen de huizenmarkt door en door. Zoek naar een verkoopmakelaar bij je in de buurt, zodat je zeker weet dat de verkoopmakelaar de huizenmarkt in je omgeving uitstekend kent. Op deze manier weet je precies wat je woning waard is, wat je ervoor kunt vragen en hoe de woning het beste verkocht kan worden. Zo haal je de maximale prijs eruit en is het mogelijk om je woning over het algemeen sneller te verkopen dan wanneer je geen gebruik maakt van een verkoopmakelaar.

Volledige financiële begeleiding

Je krijgt volledige financiële begeleiding van een verkoopmakelaar. Dit begint natuurlijk bij het vaststellen van de vraagprijs tot de overdracht na de verkoop. Een belangrijke fase tijdens het verkopen van je woning zijn de onderhandelingen. Een verkoopmakelaar heeft jarenlange ervaring in het voeren van onderhandelingen en is zo in staat om de hoogst mogelijke verkoopprijs eruit te onderhandelen.

Presentatie van de woning

Het op de juiste manier presenteren van je woning trekt veel meer kijkers en geïnteresseerden naar de woning. Belangrijk hierbij is om onderscheidend te zijn van andere woningen. Het voordeel van een verkoopmakelaar is dat het vaak mogelijk is om professionele foto’s en video’s te maken. Daarnaast zorgen enkele verkoopmakelaars ook voor een verkoopbrochure, waardoor het met de presentatie van je woning wel goed zit. Informeer bij de makelaar naar het netwerk, aangezien veel er ook voor zorgen dat de woning op de juiste manier gepresenteerd wordt op websites als Funda. Zo heb je en de juiste presentatie van je woning en een groot bereik.

Plannen van bezichtigingen

Naast je werk en andere dagelijkse bezigheden weinig tijd om bezichtigingen in te plannen en te doen? Een verkoopmakelaar helpt je hierbij en neemt werk uit handen. Geef aan op wat voor momenten de bezichtigingen het beste uitkomen en de verkoopmakelaar houdt hier rekening mee. Voordelig is ook de aanwezigheid van de verkoopmakelaar, die jarenlang ervaring heeft met het houden van bezichtigingen en potentiële kopers dus van de juiste informatie voorziet.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden