makelaardij de vreede

De Spaanse droom kan werkelijkheid zijn

Geplaatst op

Huis kopen Spanje, dat staat op je lijstje? Het kan zeker een geweldige nieuwe stap in je leven zijn. Voor veel mensen is een buitenlandse droom de Spaanse droom. Dat wil zeggen dat wanneer ze in het buitenland zouden gaan wonen, ze echt in Spanje neer zouden willen strijken. Het aangename klimaat en de cultuur zijn de redenen waarom ze voor het land zouden kiezen. Laat ons jou vertellen dat het werkelijkheid kan worden, die droom van je. Lees in deze blog met ons door waarom Spanje echt de moeite waard is. 

Kunst en cultuur 

Heel anders dan de Nederlandse cultuur heeft de Spaanse cultuur allerlei temperament voor zaken waar je als Hollander van kunt genieten. Sommige zaken zijn wat onbegrijpelijk, bijvoorbeeld het stierenvechten, maar het is wel nog steeds onderdeel van de cultuur en we weten niet wanneer het totaal afgeschaft wordt. Er zijn vele meer begrijpelijke musea waar je jezelf kunt laven aan geweldige kunstwerken die door de eeuwen heen door de meesters vervaardigt zijn. 

Culinaire belevenissen

Wat we hier in Nederland eten is in sommige gevallen totaal niet te vergelijken met de gerechten die in Spanje lekker vinden. Sommige gerechten daar wagen de Nederlanders zich niet aan, terwijl bijvoorbeeld andere populaire gerechten als tapas echt wel omarmd worden door de noorderlingen. In Spanje eet men doorgaans veel later en is het ook echt een familieding dat ook nog eens heel vaak in de buitenlucht plaatsvindt. 

Een nieuwe stap in je leven 

Een van de grootste redenen waarom mensen naar het buitenland verhuizen, is dat ze toe zijn aan een nieuwe stap in het leven. Ze zijn het zat als een hamster in een rad rond te lopen en willen rigoureus hun zinnen verzetten. In de meeste gevallen is het zo dat ze al heel vaak Spanje bezocht hebben en dus al redelijk vertrouwd zijn met de gebruiken en de mogelijkheden die het land biedt. Maar er is nog zoveel te ontdekken dat het zeker de moeite waard voor hen is om te verhuizen naar Spanje. Het levensritme is er ook totaal anders in vergelijking met de Noordelijke landen van Europa. Als je daarvan houdt, bijvoorbeeld een siësta houden, dan is het zeer de moeite waard om eens te overwegen om je droom: naar Spanje te verhuizen, waar te maken. Op puurspanje.nl vind je allerlei soorten huizen in diverse prijsklassen. Neem er maar eens een kijkje, het is de moeite waard.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden