makelaardij de vreede

De inrichting van het ideale thuiskantoor: handige stijltips

Geplaatst op

Steeds meer mensen werken vanuit huis. De situatie op de weg vraagt hier ook om, want het is tegenwoordig steeds drukker op de weg. Thuiswerken kan een deeloplossing zijn van het fileprobleem. Natuurlijk wil je wel op een professionele manier thuis kunnen werken. In deze blog geven we je enkele stijltips waardoor het mogelijk wordt om thuis, efficiënt en professioneel te werken. Voor je het kantoor

Vloer, bureau en stoel

Het begint allemaal met een bureau en een stoel waar je goed op kunt zitten. Natuurlijk leg je eerst een vloer, bijvoorbeeld tapijttegels. Overleg met je werkgever of het bureau en de stoel goedgekeurd zijn. Want als je thuiswerk zijn zij ook verantwoordelijk voor je werkomstandigheden. Als je voor jezelf werkt is het even belangrijk, want dan moet je natuurlijk geen werk gerelateerde aandoeningen krijgen, zoals een muisarm.

Groen

Richt je kantoor zo groen mogelijk in. Dat komt je gezondheid en productiviteit ten goede. Planten filteren de lucht zodat deze fris is. Combineer planten met een gedegen luchtfiltersysteem.

Opslag

Je werk verdient een goede opslag. Dat kan digitaal, maar het kan ook zijn dat je documenten uitgeprint wilt bewaren. Zorg dat je ze in een archiefkast op kunt bergen. Verder is het slim om belangrijke gegevens op te slaan in de cloud. Zo raak je ze niet kwijt als je laptop of harde schijf crasht.

Lichtval en lichtplan

Zorg dat je thuiskantoor voldoende daglicht heeft. Mocht het zo zijn dat je een raam kunt laten plaatsen, dan raden we je aan dit zeker niet na te laten. Een lichtplan is al even belangrijk. Zorg dat je de verlichting kunt dimmen, zo kun je de lichtintensiteit nauwkeurig bepalen.

Rustige omgeving

Wanneer je het kantoor gaat indelen is het slim om te kiezen voor een design dat rustig oogt en ook uitnodigt om spullen netjes op te bergen. Een minimalistisch design is heel geschikt voor een thuiskantoor, omdat het vaak slimme, onzichtbare opbergfuncties heeft.

Voordeel van thuiskantoor

De voordelen van een thuiskantoor zijn groot. Wanneer meer mensen niet van huis naar hun werk hoeven te rijden, is het een stuk rustiger op de weg. Ook is er dan minder uitstoot van uitlaatgassen. Daarnaast blijkt thuiswerken een stuk productiever te zijn dan werken op de werkvloer. Thuiswerken is de toekomst.

Conclusie

Als je de  basis van een thuiskantoor in gedachten houdt bij het inrichten ervan, zoals de luchtkwaliteit, lichtkwaliteit, opslagfaciliteiten en zitfaciliteiten, dan weet je zeker dat je beste werk tot stand komt. De eisen die op je werk gelden zijn ook voor het thuiskantoor de leidraad.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden