makelaardij de vreede

7 redenen voor betontegels in de keuken

Geplaatst op

Betontegels zijn erg populair in huizen en in commerciële ruimtes. Na een heropleving de jaren ’50 en ’60, maken betontegels een comeback. Ben je van plan om je keuken te renoveren of heb je net een nieuw huis gekocht? Dan is beton zeker een materiaal om naar te kijken. Hier is waarom.

Supersterk

Betontegels zijn ongelooflijk duurzaam en winterhard, dankzij hun productieproces. Een mengsel van cement, zand, kleurpigmenten en minerale poeders worden gegoten in metalen mallen, ondersteund door aggregaten en samengeperst. Het resultaat is een tegel die niet verbleekt, afbrokkelt of gemakkelijk tekenen van slijtage vertoont.

Waterbestendig

In de keuken wordt enorm veel geknoeid en gespetterd. Betontegels vertonen geen sporen van waterschade, zoals hardhouten vloeren.

Duurzaamheid

Betontegels staan bekend om hun ongeëvenaarde duurzaamheid. Ze zijn zwaarder dan keramische tegels en vertonen minder tekenen van slijtage door zwaar gebruik.

Kleuren en patronen

Betontegels kunnen worden gemaakt in zowat elke kleur die je kunt bedenken, en gevormd in vrijwel elk patroon of ontwerp. Je kunt je creativiteit dus in de vrije loop laten en er iets unieks van maken.

Handgemaakt

Betonnen tegels worden met de hand gemaakt. Elke tegel is daarom uniek en zal tekenen van het ambachtelijke proces laten zien.

Milieuvriendelijk

Betontegels zijn milieuvriendelijk en gemaakt met een minimum aan energieverbruik, omdat ze met de hand worden gemaakt zonder warmte. Ze zijn ook gemaakt van natuurlijke materialen en bevatten geen lood of andere schadelijke synthetische ingrediënten. Het is dan ook een ideaal materiaal voor een keuken waarin je voedsel voor je gezin bereidt.

Zeer veelzijdig

Betontegels kunnen worden gemaakt in zowat elke kleur, patroon en ontwerp dat je je kunt voorstellen. Ze zijn ideaal voor elk gebied van je huis, waaronder je woonkamer, eetkamer, vloer, muren, de trap, badkamer en de patio. Als je een tegel wilt gebruiken dat goed past bij de rest van je huis, dan zijn betontegels een perfecte keuze. Je kunt gebruik maken van aanvullende ontwerpen en kleuren die een samenhangende uitstraling te creëren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden