makelaardij de vreede

5 tips om je woningwaarde te doen stijgen

Geplaatst op

Wanneer je een woning koopt wil je deze op je oude dag het liefst met meer waarde verkopen. Dit kan gelden voor hypotheek met afbetaling of een hypotheek met alleen de rentebetaling. Door de waarde van je huis te doen stijgen kan je er een mooi bedrag aan overhouden. Door te klussen aan je huis en hier en daar wat upgrades uit te voeren kan je huis zo een paar duizenden extra waard worden. Ontdek onze tips om je woningwaarde te verhogen.

Onderhoud

Een goed onderhouden huis is op den duur veel waard. Wanneer je onderhoud uitstelt of onderhoud niet uitvoert zal je dit uiteindelijk flink ten koste gaan van je woningwaarde. Potentiële kopers zijn dan kritisch. Hoe meer onderhoud, wat ze zelf nog moeten uitvoeren, zullen ze van het te bieden bedrag afhalen. Wanneer je huis lekvrij is en de muren geen scheuren of gaten bevat dan is je woning natuurlijk een stuk meer waard.

Vernieuw op zijn tijd

Een nette parketvloer of strak geverfde muren zal de waarde ook doen stijgen. Omdat je woning er aantrekkelijker uitziet heb je een grotere kans dat potentiële kopers een bod gaan indienen. Hoe meer bieders je hebt, hoe meer de kans dat je een hoger bedrag kan vragen voor je woning.

Moderne keuken

De keuken is een belangrijk onderdeel van de woning. Met het vernieuwen van een keuken moet je heel voorzichtig zijn. Jouw persoonlijke smaak hoeft niet de smaak te zijn van een nieuwe koper. Zorg er in dit geval dat je keuken meer bouwopties erbij krijgt. Je kunt hierbij denken aan het alvast aanschaffen van een kookeiland of het creëren voor meer bouwruimte. Zo kan een toekomstige koper uiteindelijk de potentie zien om een eigen grote keuken realiseren.

Tuin

De achter en voortuin zijn vaak de eerste oogvangers van een woning. Voor de tuin geldt hetzelfde als voor de keuken. Dit is vaak een smaakkwestie bij de koper. Wat je wel alvast kunt doen is meer bouwmogelijkheden creëren. Zo kun je onderzoeken of je een stukje grond erbij kan kopen. Daarnaast kun je investeren in een uitbouw, zoals een serre of het aanleggen van een terras met behulp van stoeptegels. Voor de rest hoef je niet te veel in je tuinstijl te investeren.

Het kost een vermogen om je woning te onderhouden en erin te investeren. Uiteindelijk zal dit zich in de waarde altijd uitbetalen. Mits je de ingrepen goed en zorgvuldig uit laat voeren! Zorg dus dat je goed onderzoek doet naar klusbedrijven of voordat je zelf aan de slag gaat.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden