makelaardij de vreede

5 punten om te onthouden bij het redesignen van je badkamer

Geplaatst op

De badkamer is een van de belangrijkste ruimtes in het huis. Bijna iedere makelaar zal je dit tijdens een bezichtiging vertellen, net als het feit dat je een badkamer eenvoudig opnieuw kunt inrichten als de huidige niet bevalt. Dit is zeker waar, maar voordat je alle lelijke, vergeelde tegels van de muur sloopt en een jacuzzi wilt laten inbouwen om het helemaal naar wens te maken moet je rekening houden met een aantal punten. We hebben de belangrijkste 5 voor je op een rijtje gezet.

Het begint met de leidingen

Voordat je een gehele nieuwe inrichting gaat maken moet je een duidelijk inzicht hebben van de leidingen die op dit moment in de badkamer lopen. Waar komen ze uit en waar gaan ze naartoe? Zijn ze beschadigd of nog in goede staat? In het ideale scenario hoef je niet met de leidingen aan de slag. Dit beperkt je mogelijkheden, maar leidingwerk kan de onverwachte kosten erg opdrijven.

Manage je verwachtingen en houdt het praktisch

Misschien is het altijd al je droom geweest om een vrijstaand bad op pootjes te hebben. En een dubbele wasbak. En een grote inloopdouche waar je ook in kunt zitten. Vraag jezelf goed af of al deze zaken mogelijk zijn in de aanwezige ruimte. Kijk daarbij niet alleen naar de exacte afmetingen, maar ook de ruimte die je nodig hebt om comfortabel te staan en ruimte om toiletspullen en handdoeken te bewaren. Je wil niet je tanden hoeven poetsen in de douche omdat er geen ruimte over is.

Er gaat meer in tegelwerk zitten dan je denkt

Voor velen is het tegelwerk een essentieel onderdeel van de ideale badkamer. De kleur moet goed zijn, het materiaal, de grootte en het patroon. Het is daarom zonde als je een ideaalplaatje hebt en de tegelzetter heeft de ideeën niet helemaal begrepen. Dit kan resulteren in een afwerking waar je niet tevreden mee bent en nog jaren tegenaan moet kijken. Daarnaast zijn niet alle tegels geschikt als vloertegels en heeft de grootte van de tegels een niet te onderschatten effect op de ruimtelijkheid en uitstraling van je badkamer.

Er zijn niet voor niets experts in badkamers plaatsen

Het is misschien aantrekkelijk om geld te besparen en zelf zoveel mogelijk van je badkamer te maken. Tenzij je een zeer gevorderde klusser bent is het aan te raden om de badkamer voor een groot deel over te laten aan de experts. Dit geldt zowel voor het ontwerp, waar de input van experts een hoop ellende bij de plaatsing kan schelen, als het plaatsen zelf. Leidingwerk en elektriciteit is een groot risico om zelf aan te beginnen en zaken als tegelzetten kan over het algemeen door tegelzetters secuurder en sneller.

Maak gebruik van de hoeveelheid keuzemogelijkheden

Er zijn tientallen, zo niet honderden soorten tegels, wasbakken en douchegordijnen. Al deze mogelijkheden gaan gepaard met verschillende prijskaartjes. Hoewel keuzestress op de loer ligt is het goed om zoveel mogelijk opties na te gaan om te kijken wat écht bij je smaak past en wat een goede prijs/kwaliteitverhouding heeft. Het is aan te raden om naar een winkel te gaan waar ze enorm veel onder één dak hebben, waar tevens experts aanwezig zijn om je te helpen. Een voorbeeld van een dergelijk bedrijf is Ton Scholten tegels en sanitair. Deze winkel verzorgt alles voor je badkamer in Amstelveen, Amsterdam en Haarlem.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden