makelaardij de vreede

5 Mooie gebieden in ’t Gooi

Geplaatst op

’t Gooi staat bekend om zijn mooie bosrijke omgeving, authentieke panden en heuvelachtige gebieden. Maar wat zijn nu eigenlijk de mooiste plekjes? En in welke gemeente kun je deze mooie plekken vinden? In deze blog geven we je een overzicht van de mooiste gebieden in ’t Gooi.

De oude haven van Huizen

Huizen is het dorp wat aan het gooimeer ligt. Het dorp kent zijn oorsprong als vissersdorp en heeft daarom dus ook een erg mooie authentieke haven. Deze haven heeft niet meer zijn oorspronkelijke vloot meer, maar er liggen tegenwoordig vooral jachten en andere recreatieschepen.

Het centrum van Laren

Het oude centrum van Laren is nog steeds even gezellig als eeuwen terug! Men houdt hier regelmatig feesten, braderieën en bijeenkomsten. Rondom het park met de bekende vijver, zitten diverse restaurants, eetcafés, en kroegjes gevestigd.

De St. Vitus in Hilversum

Hilversum noemt zichzelf de mediastad, maar heeft veel meer te bieden dan enkel het mediapark! Een van de ware iconen van Hilversum is de St. Vitus. Deze prachtige kerk in het centrum van de stad is al van heel ver te zien en is een belangrijk onderdeel van de skyline van Hilversum.

Het Muiderslot

Het Muiderslot ligt aan de rand van ’t Gooi. Muiden is een voormalige vestingstad in de gemeente Gooise Meren. Hier staat een prachtig slot uit de 13e eeuw wat eigendom was van Floris V Graaf van Holland. Het is een kasteel wat nog erg goed is onderhouden en regelmatig is gerestaureerd zonder dat dit de originele bouwstijl heeft aangetast.

De vesting van Naarden

De stad Naarden ligt veilig en droog achter een prachtige vesting die gebouwd was in de 17e eeuw. Het is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie; een militaire verdedigingslinie die loopt van Naarden tot Woudrichem.

Wil je meer genieten van ’t Gooi? Er zijn diverse makelaars in ’t Gooi met een groot aanbod aan prachtige huizen in ’t Gooi. Wij bevelen Kappelle aan; makelaar in Laren, Loosdrecht, Bussum en Hilversum.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden