makelaardij de vreede

5 Leuke gemeenten om te wonen

Geplaatst op

Nederland heeft een aantal erg bijzondere gemeenten om te wonen. Natuurlijk is het fantastisch om te wonen in de binnenstad van Amsterdam of langs de grachten van Utrecht. In deze blog willen we een aantal erg mooie en leuke gemeenten uitlichten waar je prachtig kunt wonen.

Haarlem – Noord-Holland

De gemeente Haarlem in Noord-Holland heeft een erg rijke geschiedenis. Je vindt hier een mooie oude binnenstad met knusse steegjes en prachtige oude panden. Ook de Jopenkerk in het centrum is een erg bijzondere vertoning. Deze kerk is helemaal omgebouwd tot de heuse brouwerij van Jopenbier: de trots van Haarlem. Zou je willen wonen in Haarlem? Neem dan contact op met een makelaar in Haarlem.

Urk – Flevoland

Urk is een erg veelzijdige gemeente. Hoewel Urk erg het beeld heeft van een gesloten en hechte bevolking, zul je hier toch met open armen ontvangen worden. Zolang je jezelf maar vriendelijk opstelt en respect hebt voor de zondagsrust! Ook op Urk kun je als “vreemde” een mooie woning vinden en genieten van de rust die deze plaats te bieden heeft.

Groningen – Groningen

De stad Groningen is een bijzonder gezellige stad. Er wonen hier ook veel studenten. Hierdoor bruist het stadshart van Groningen waar veel horecagelegenheden maar al te graag een graantje van meepikken! Een dagje de stad in en een drankje nuttigen aan een terrasje is daarom geen enkel probleem.

Maastricht – Limburg

Het gezellige zuiden van ons land kenmerkt zich door mooie natuurrijke omgevingen, gezellige mensen en een warme sfeer. Maastricht is ook een tamelijk oude stad waardoor je veel karakteristieke en authentieke gebouwen, steegjes en straatjes zult aantreffen. De woningprijzen zijn er nog relatief laag, dus sla je slag in Maastricht!

Renesse – Zeeland

Renesse is een mooie badplaats in het natuurrijke Zeeland. In de zomer zijn er een aantal weken lang wat meer toeristen en dat kan sommige mensen weerhouden van het kopen van een woning in Renesse. Echter, waar het vroeger vooral jongeren waren die er op vakantie gingen, zie je tegenwoorden steeds meer dat het voornamelijk de ouderen zijn die op vakantie gaan naar Renesse. Het beeld van dronken toeristen langs je voordeur, behoort dus tot het verleden!

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden