makelaardij de vreede

5 Eenvoudige manieren om je nieuwe huis te beveiligen

Geplaatst op

Het inrichten van je nieuwe huis is zeker leuker dan het instellen van veiligheidsmaatregelen. Maar inbrekers kunnen elk moment toe slaan, dus de beveiliging van je huis moet een topprioriteit zijn. Om je te helpen terug te keren naar de leuke dingen die je meteen moet doen om je nieuwe huis te beveiligen, zijn hier 5 eenvoudige dingen die je meteen moet doen. Meer tips nodig? Neem contact op met de slotenmaker in Rotterdam.

1.      Beveilig de deuren

Controleer al je buitendeuren om er zeker van te zijn dat de deurkozijnen sterk zijn, de scharnieren beschermd zijn en – als je deur een postsleuf heeft – dat iemand er niet doorheen kan om de deur te openen.

2.      Vergrendel de ramen

Deuren en ramen zijn de meest voorkomende ingangen voor inbrekers. Helaas zijn de vergrendelingen van de fabrikant op de ramen niet altijd effectief en soms zijn ze ronduit zwak. Als je niet van de blikken van je raamsloten houdt, versterkt je de beveiliging met sloten of sleutelhendels. Maar je hoeft daar niet te stoppen.

3.      Verlicht het landschap

Vandalen, inbrekers en andere criminelen staan niet graag in de schijnwerpers. Houd slechte mensen op afstand met voldoende buitenverlichting. Plaats verlichting rond je voor- en achtertuin, langs paden en in de buurt van de garage en andere buitenstructuren. Niet alleen maak je indringers schichtig, je verkleint ook het risico op een struikeling bij het betreden van de trap naar voren.

4.      Vergeet de garage niet te vergeten

Dit toegangspunt tot je huis wordt steeds populairder bij criminelen. En zelfs als zij geen toegang hebben tot je huis, is de kans groot dat je genoeg goede spullen in de garage hebt opgeslagen. Maak het een gewoonte om alle deuren van de garage op slot te doen – zowel binnen als buiten. Je kunt ook overwegen om je garagedeur opener in huis te houden. Op die manier kan een inbreker het niet uit je auto grijpen. En als je een veiligheidscode gebruikt om de garage te openen, zorg er dan voor dat je het geheim houdt en voer het nooit in voor de bezorger, de buren of iemand anders.

5.      Een beveiligingssysteem opzetten

Je nieuwe woning moet een vorm van een beveiligingssysteem hebben, of het nu een basis doe-het-zelf systeem is of een systeem dat wordt geleverd met professionele bewaking en domotica. Tegenwoordig zijn er voor elk budget en elk beschermingsniveau voldoende mogelijkheden voor de beveiliging van je huis. Om een systeem te kiezen waar je zich prettig bij voelt, evalueert je de behoeften van je buurt en je huis. je kunt contact opnemen met je lokale politie-afdeling voor statistieken over criminaliteit in de buurt en je kunt helpen bij het uitvoeren van een evaluatie van de veiligheid van je huis.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden