makelaardij de vreede

4 tips voor het opbergen van spullen

Geplaatst op

In deze blog ga ik het hebben over een probleem waarvan ik zeker weet dat de meesten van ons er mee te maken hebben: hoe je het best je spullen opbergt zonder dat het een troep wordt. Vaak weet je zelfs niet meer wat je überhaupt in huis hebt opgeborgen. Als je dit herkent en ook altijd worstelt met het opslaan van je spullen, is deze blog iets voor jou!

Voordelen

Precies weten waar je je spullen hebt opgeborgen heeft zoveel voordelen! Het is een tijdwinst: je hoeft niet eindeloos te zoeken naar iets specifieks. Voordat je elke la of doos hebt opengetrokken ben je zo een tijd verder. Daarnaast bespaart het stress: ben ik het nou verloren? Is het kwijt? 

Sorteren

Allereerst is het belangrijk om na te gaan of je alles wat je opslaat ook écht nodig hebt. Hoe groter de berg, hoe onduidelijker het overzicht. Het is heel makkelijk om dit soort spullen gewoon in de minder gebruikte delen van je huis te proppen, omdat ze ‘’misschien ooit nog van pas zullen komen’’. De realiteit is dat dat vaak niet het geval is. Deze spullen nemen ruimte in waardoor het moeilijker wordt te organiseren wat je wél nodig hebt. 

Groepeer je spullen

Wanneer je je spullen opslaat, wil je ervoor zorgen dat de items die je veel gebruikt makkelijk te pakken zijn. Leg bijvoorbeeld je hardloop spullen die je meerdere keren per week gebruikt in een kast in de woonkamer. Dit is goed binnen handbereik en zorgt voor overzicht. Handig: op maat gemaakte kasten van Gerard Keune Meubelen. Andersom geldt het uiteraard hetzelfde: berg de spullen die je niet veel gebruikt, zoals kerstversiering in de zomer, op in een doos waar je niet elke dag tegenaan hoeft te kijken. Zoals in de garage of op zolder.

Label elke doos

Nu je alles hebt gegroepeerd en in dozen hebt gestopt, is de laatste stap om de doos te labelen. Helemaal voor spullen die je niet veel gebruikt is dit ideaal. Dit voorkomt dat je elke doos moet opentrekken en dit geeft overzicht.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden