makelaardij de vreede

3 redenen waarom een fifties interieur prachtig is

Geplaatst op

De jaren vijftig waren een decennium vol uitbundigheid, met positieve vooruitzichten van het naoorlogse herstel in de Verenigde Staten.  De nadruk van een jaren ’50 huishouden lag op comfort en vrije tijd, waarbij het decennium een welvarende tijd was voor de meeste middenklasse gezinnen. Steeds meer gezinnen stroomden naar de buitenwijken en lieten hun stadssnijder levensstijl achter zich om een gezellig huis in een buurt en een grote achtertuin te kopen. Tegenwoordig kun je voor fifties meubelen terecht bij diverse fifties shops zoals fiftiesstore.nl. In dit blog geven we je 3 redenen waarom je je woning ook een fifties interieur moet geven!

1.      Kleuren

In de jaren vijftig waren er drie populaire kleurentrends; pastel, Scandinavisch en modern. Pastelkleurenschema’s waren enorm in 1950, met populaire kleuren als roze, mintgroen, turquoise, lichtgeel en blauw. Keukens en badkamers waren de twee meest opvallende kamertypes voor pastelkleurendecoratie. Keukens waren overvloedig met pastel kasten, vloeren, tafels en stoelen, terwijl jaren ’50 badkamers waren berucht betegeld in pastel en geaccentueerd met donkere accessoires.

Voor degenen die verfijnd waren en sterk beïnvloed door de natuur, Scandinavische kleurenschema’s waren een populaire keuze in de jaren ’50. Grijze, bruine, crème en grijze tinten stonden bovenaan het kleurenpalet, en een modieuze keuze voor een gedempte woonkamer. Moderne kleurenschema’s werden gewenst door degenen die op zoek waren naar een duidelijk contrast tussen de kleuren, populair meestal in woonkamers en keukens te creëren. Deze kleurenschema’s waren helder en schoon, meestal met inbegrip van rood, oranje, levendig geel, elektrisch blauw, zwart en wit.

2.      Meubilair

Meubels uit de jaren vijftig varieerden van traditioneel gestoffeerd meubilair tot futuristisch gevormde stukken uit het ruimtetijdperk, van traditioneel gestoffeerd meubilair tot futuristisch gevormde stukken. Vinyl eetkamerstoelen en verchroomde tafels met Formica-bladen werden beschouwd als modieuze toevoegingen aan keukens en eetkamers.

Gelamineerd multiplex meubilair met strakke lijnen (beroemd gemaakt door de revolutionaire ontwerper Charles Eames) domineerde de woonkamers, en de huisbar werd een belangrijk onderdeel van de leefruimte nu de nadruk werd gelegd op vermaak. Buitenmeubilair ging hand in hand met meer vrije tijd, met een nieuwe noodzaak om buitenmeubilair en picknickspullen te plaatsen.

3.      Vloeren

Linoleum werd sinds de introductie beschouwd als een utilitair vloerproduct, maar werd in de jaren ’50 door fabrikanten gerecycled en beschikbaar gesteld in heldere, trendy patronen en kleuren. Ooit een glansloze optie, linoleum werd nu gepromoot voor bijna elke kamer in het huis.

Zwart-wit geblokte vloeren waren zeer populair. Hardhout bleef een populair vloermateriaal gedurende het hele decennium. Tapijten waren al een bekende nietje in huizen, maar de frisse introductie van geïnstalleerd kamerbreed tapijt in een breed scala van texturen en kleuren was voor velen een spelwisselaar.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden