makelaardij de vreede

3 redenen om een steiger in huis te halen

Geplaatst op

Een ladder is essentieel om bij hogere en moeilijk bereikbare plaatsen te komen, maar het is niet altijd het juiste werktuig. Verkeerd gebruik van een ladder kan zelfs zeer gevaarlijk zijn en de mogelijke gevolgen van het vallen van een ladder zijn niet te overdenken.

 

Steigertorens worden regelmatig gebruikt in professionele bouw- en onderhoudswerkzaamheden en worden op grote schaal gebruikt op bouwplaatsen. Maar ze zijn ook zeer praktisch rond het huis en kunnen je leven een stuk gemakkelijker en veiliger maken. Juist bij een verhuizing, of bij het klussen of renoveren, kan een steiger ideaal zijn. In dit blog lees je 3 redenen waarom het hebben van een steiger superhandig is.

 

1.      Klussen

Elk huis moet af en toe geschilderd en versierd worden, zowel van binnen als van buiten. En dan zijn er nog de talloze kleine klussen die regelmatig nodig zijn. Tenzij je bereid bent om veel geld voor professionele vakmensen uit te geven, zul je een van de velen doe-het-zelvers zijn die liever hun geld sparen en het zelf proberen.

 

Wist je echter dat er elk jaar meer dan 200.000 mensen gewond raken bij het doen van doe-het-zelf werk? Steigertorens bieden een veiliger en stabieler platform om vanaf te werken dan ladders. Met meer bewegingsruimte, een plek waar je je verfblik en/of gereedschap kunt plaatsen en de mogelijkheid om beide handen te gebruiken voor het werk, kunnen steigers de pijn uit het schilderen wegnemen. Raadpleeg een steigerprofessional, zoals Steigerverkoop, voor meer advies over de verschillende steigertypes.

 

2.      Kerstversieringen

Het versieren van onze huizen voor de decemberdagen lijkt steeds uitgebreider te worden. Als je graag de buitenkant van je huis versiert met lichtjes, of als je huis bijzonder hoge plafonds hebt die moeilijk toegankelijk zijn voor het ophangen van kerstversieringen, probeer het dan niet te doen met een ladder. Maak in plaats daarvan gebruik van een steiger. Een steiger is perfect voor het ophangen en neerhalen van decoraties.

 

3.      Schoonmaken

Of je ramen nu van buitenaf moeten worden gereinigd of dat je afval uit de dakgoot moet verwijderen, bepaalde schoonmaakwerkzaamheden aan huis moeten regelmatig worden uitgevoerd. Ook al zijn de taken zelf misschien niet moeilijk uit te voeren, kan de hoogte de klus lastig maken. Natuurlijk kun je altijd een professional betalen om het werk voor je te doen, maar een veel betere investering op lange termijn zou zijn om een steigertoren aan te schaffen. Met een veilig platform om van te werken, zullen al die schoonmaakklussen gemakkelijker worden en kun je ze zelf uitvoeren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden