makelaardij de vreede

3 Bespaartips op je nieuwe keuken

Geplaatst op

Als je een nieuwe woning op het oog hebt, is het bepalen van het complete prijskaartje de volgende belangrijke stap. Je kunt misschien wel erg graag je droomhuis willen kopen, maar als het niet betaalbaar is, dan houdt het op! Vaak zijn er diverse dingen waaraan men denkt bij het meefinancieren. Het gaat dan om zaken zoals de tuin, een nieuwe badkamer of een nieuwe keuken. Op een nieuwe keuken kun je meer besparen dan wat je denkt! In deze blog geven we je een paar bespaartips.

Tip #1: Kies een goedkope keuken

Het spreekt misschien voor zich, maar mensen hebben vaak de neiging om honderden of duizenden euro’s uit te geven wanneer het gaat om grote bedragen. Het is een bekende denkfout. Bijvoorbeeld: een makelaar vraagt €5.000,- als fee. Dat is erg veel geld! Toch lijkt het er minder toe te doen wanneer het gaat om een koophuis van €250.000,-. Je kunt enorm besparen door een goedkope keuken te kopen in plaats van dat je aanklopt bij de duurdere keukenzaken.

Tip #2: Kies voor minder frontjes

In veel gevallen is het keukenapparatuur wat je uitkiest een van de duurste onderdelen van de keuken. Een koelkast, een vriezer, een kookplaat, een vaatwasser en een (combi)oven of (combi)magnetron is vaak aardig aan de prijs. Desalniettemin zul je ze allemaal toch gebruiken! Ik heb zelf ooit bespaart op mijn keuken door geen vriezer te nemen. Ik heb hier nog steeds spijt van! Je kunt beter besparen op de frontjes door bijvoorbeeld goedkopere varianten te nemen of grotere kasten met één deur.

Tip #3: Laat de keuken nog even zitten

Als de keuken die reeds in je nieuwe woning zit nog naar behoren functioneert, zou je de overweging kunnen maken om nog even te wachten met het aanschaffen van een nieuwe keuken. De keuken mag dan misschien niet helemaal jouw smaak zijn, maar het kan ook een kwestie van wennen zijn. Voor je het weet, zie je hem niet meer als “die lelijke keuken” maar gewoon als “de keuken”.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over de makelaardij? Lees dan onze blogs voor de nodige tips.

Contactgegevens

Via info @ makelaardijdevreede.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden