Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM)
De Nederlandse Vereniging van Makelaars is de grootste Nederlandse brancheorganisatie op het gebied van de makelaardij in onroerende goederen. Op de website vindt u onder andere het aanbod woningen van de gezamenlijke NVM-makelaars.
www.nvm.nl

In en om het huis

De Notaris
De Notaris is de website van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. De site bevat teksten uit de brochures, die u kunt krijgen bij het notariskantoor. U vindt er onder andere informatie over het kopen van een woning.
www.notaris.nl

Kadaster
Het kadaster is een openbaar register, waar alle transacties in onroerend goed geregistreerd worden. De website geeft nadere informatie over het kadaster. Via de koopsomtelefoon kunt u informatie opvragen over de gemiddelde prijs van koopwoningen vanaf 1989.
www.kadaster.nl

Totaal VVE Beheer
U moet een VvE opstarten, maar weet niet waar u moet beginnen. Of u heeft geen tijd meer voor het zorgvuldig beheren van de VvE. Dan wordt het tijd om met Totaal VvE Beheer te gaan praten.
www.totaal-vvebeheer.nl

Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV)
De SEV geeft financiële steun aan vernieuwende experimenten in de volkshuisvesting. Terreinen waar de SEV zich op begeeft zijn onder meer verzekerd kopen, wonen voor ouderen en duurzaam bouwen.
www.sev.nl

Archined
Archined is de vaksite van architecten in Nederland. Wie geïnteresseerd is in architectuur vindt hier veel nieuws, informatie en links naar andere websites.
www.archined.nl

Eneco
Op deze website vindt u een overzicht van de producten en tarieven die ENECO Energie als regionaal partner te bieden heeft. Als u een keuze maakt voor een van de producten of diensten van Eneco en hierop klikt, krijgt u een nadere beschrijving. U kunt ook kiezen voor advies of service & onderhoud.
www.eneco.nl

Nuon
Op deze website vindt u een overzicht van de producten en tarieven die Nuon te bieden heeft. Als u een keuze maakt voor een van de producten of diensten van Nuon en hierop klikt, krijgt u een nadere beschrijving. U kunt ook kiezen voor advies of service & onderhoud.
http://www.nuon.nl

Duinwaterbedrijf Dunea
Hier vindt u de website van Duinwaterbedrijf Zuid-Holland. Dagelijks produceren en leveren zij drinkwater aan circa 1,2 miljoen mensen in het westen van Zuid-Holland. Naast het maken van drinkwater behoort het beheer van de duinen tussen Monster en Katwijk tot hun taak. U kunt via deze website uw aansluiting aanvragen of opzeggen.
http://www.dunea.nl

Ziggo
Deze rubriek gaat over het bedrijf Casema, aanbieder van (digitale) televisie, telefonie en internet. Naast algemene bedrijfsinformatie en tarieven en frequenties vindt u hier ook alle nieuwsberichten en een uitgebreid persarchief.
www.ziggo.nl

Cultuur en uitgaan

Hedendaagse Nederlandse Beeldhouwkunst
Hier vindt u alle informatie over de jaarlijks terugkerende openluchtbeeldentuin.
www.denhaagsculptuur.com

Rijswijkse Schouwburg
Algemene informatie over het theater en de programmagegevens van het lopende seizoen.
http://www.rijswijkseschouwburg.nl

Koninklijke Schouwburg
Ga eens naar een voorstelling in de Koninklijke Schouwburg. Een prachtige schouwburg met dito voorstellingen.
http://www.ks.nl

Lucent danstheater
Naar een prachtig concert of een dansvoorstelling? Hou dan de agenda in de gaten van het Lucent danstheater.
http://www.ldt.nl

Dilligentia
Theater diligentia is een prachtig theater in een typische en Haagse omgeving. Vele artiesten hebben hier opgetreden. Kijk snel op de agenda van dit prachtige theater.
http://www.diligentia-pepijn.nl/

Het Museon
Onder het motto 'Speelruimte voor kennis' wil het Museon door middel van educatieve en attractieve exposities en programma's met een zo breed mogelijk publiek communiceren. Het Museon richt zich op kennisoverdracht op het gebied van de mens in natuur en cultuur en geeft op toegankelijke wijze informatie over actuele thema's en ontwikkelingen in wetenschap en samenleving.
www.museon.nl

Het Omniversum
Omniversum is een filmattractie met een immens groot koepelscherm waar films op geprojecteerd worden. U zit in een comfortabele stoel en ziet overal om u heen beeld. Zo zit u midden in de film en lijkt het net alsof u de avonturen zelf meemaakt. Een voorstelling duurt een klein uur.
www.omniversum.nl

Madurodam
Madurodam, al meer dan 50 jaar de kleinste stad van Nederland, is het hele jaar open. Grachten, sfeervolle geveltjes en andere typische Hollandse taferelen zorgen voor een feest van herkenning.
www.madurodam.nl

Panorama Mesdag
Panorama Mesdag is een ruim 14 meter hoog cilindervormig schilderij met een omtrek van 120 meter . Het vergezicht op de zee, de duinen en het dorp Scheveningen is geschilderd door één van de bekendste kunstenaars van de Haagse School, Hendrik Willem Mesdag. Het is het oudste 19e eeuwse panorama in de wereld dat op zijn oorspronkelijke locatie behouden is en een uniek cultuurhistorisch monument.
www.panorama-mesdag.nl

Het Mauritshuis
Het Mauritshuis hoort bij de top van de Nederlandse musea. Deze plaats wil het in de toekomst behouden. Het museum werkt samen met de belangrijkste internationale kunstmusea. Het stelt zich actief en publieksvriendelijk op en wil een ontmoetingsplek zijn waar de bezoeker tot rust kan komen, zich kan bezinnen en inspiratie kan opdoen in deze hectische tijden. De kwalitatief hoogstaande collectie van oude Hollandse en Vlaamse meesters krijgt uiterste zorg en aandacht. Bijzonder is de combinatie van een verzameling zeventiende-eeuwse topschilderijen en een zeventiende-eeuws stadspaleis. Per jaar organiseert het museum een à twee tentoonstellingen. De eigen collectie vormt altijd de basis van deze presentaties. Met informatieve en laagdrempelige publieksbegeleiding voor jong en oud bevordert het museum de toegankelijkheid. Het wetenschappelijk en technisch onderzoek, dat het museum uitvoert, is toonaangevend en geavanceerd. Dankzij aankopen, langdurige bruiklenen, legaten en schenkingen blijft de collectie in beweging.
www.mauritshuis.nl

Openbaar Vervoer

HTM
HTM Personenvervoer NV is een zelfstandige onderneming in openbaar vervoer met bussen, trams, lightrail en besloten vervoer. Met circa 2400 medewerkers vervoert HTM jaarlijks meer dan 133 miljoen reizigers. Goed openbaar vervoer in een stad is een levensvoorwaarde. Anders slibt een stad dicht en verliest het zijn aantrekkingskracht op bedrijven, bewoners en bezoekers. HTM probeert zoveel mogelijk reizigers ervan te overtuigen dat openbaar vervoer een goed alternatief voor de auto kan zijn. 's Ochtends, 's middags, 's avonds, in het weekend en ook 's nachts. Door verbindingen naar winkelcentra, scholen, ziekenhuizen, bedrijfsterreinen of Vinexlocaties, biedt openbaar vervoer een oplossing.
www.htm.nl

Nederlandse Spoorwegen
Vanuit deze website kunt u de aansluitingen en reistijden voor de trein van en naar Den Haag vinden.
www.ns.nl

Connexxion
Openbaar vervoer (OV) is personenvervoer dat voor iedereen toegankelijk is. Connexxion is uitvoerder van diverse vormen van openbaar vervoer: over de weg, over de rails en over het water. Connexxion voert haar diensten uit in opdracht van gemeenten, provincies en kaderwetgebieden (gebieden waarbinnen decentrale overheden onder meer hun eigen ov-beleid mogen uitstippelen).
www.connexxion.nl

9292
9292 is het merk van REISinformatiegroep B.V. , de onafhankelijke informatiespecialist voor al het openbaar vervoer in Nederland voor bus, trein, tram, metro en veerboot. Openbaar vervoer reisinformatie van deur tot deur. Een handige en erg leuke site voor mensen die regelmatig met het openbaar vervoer reizen. Makkelijk om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.
www.9292ov.nl

Financieel

Colpa Assurantie en hypotheekadvies
Brand, storm, diefstal, aanrijding en ga zo maar door. Risico's die u schade kunnen berokkenen. Sommige risico's draagt u zelf. Andere risico's wilt u verzekeren. Bij Colpa Assurantie & Hypotheekadvies vindt u de verzekeringen die bij u passen. Wij bieden u een uitstekende service, persoonlijk advies en een lage premie.
http://www.colpa-advies.nl

Gordijn Advies
Gordijn Advies heeft al meer dan 25 jaar ervaring in de financiële branche. Dit zorgt er voor dat wij u op basis van uw wensen en verwachtingen het beste advies kunnen geven in uw specifieke situatie. U bent het uitgangspunt van het financiële plan. Wij zorgen er voor dat het voorstel volledig past binnen uw uitgangspunten en beleving.
http://www.gordijn-advies.nl

Nibud
Bij het Nibud kunt u onder andere een brochure aanvragen, waarmee u uw inkomsten en uitgaven op een rijtje zet. Uiteindelijk kunt u dan bepalen hoeveel de woonlasten mogen bedragen.
www.nibud.nl/

Belastingdienst
Veel informatie over de belastingaangifte en aftrekposten.
www.belastingdienst.nl/

Actueel financieel nieuws
De nieuwssite op het gebied van Hypotheken. Hier vindt u een schat aan informatie en persberichten.
www.hypotheek-actueel.nl

Gemeenten

Gemeente Rijswijk
Rijswijk is een levendige gemeente met een divers woningaanbod, een ruime keuze aan scholen, winkels en ontspanningsmogelijkheden. De gemeente Rijswijk is een prima plek om te wonen, te werken en te recreëren: een groene oase midden in de Randstad, goed bereikbaar en alles onder bereik. Een gemeente met 48.000 inwoners. Kenmerkend voor Rijswijk is het vele groen. Aan de grenzen van Rijswijk is een Stadslandschap gevormd waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en recreëren.
www.rijswijk.nl

Gemeente Den Haag
Wonen vlakbij de zee, het strand en de duinen, te midden van het groen. Voor veel mensen zijn dat aantrekkelijke aspecten van het wonen in Den Haag. Dat geldt trouwens niet alleen voor de Hagenaars van vandaag de dag. Ook de mensen die hier in de Gouden Eeuw en in de middeleeuwen woonden, waardeerden hun stad om haar fraaie ligging en de droge zandgrond waarop zij was gebouwd. En lang voordat er sprake was van het dorpje 'Die Haghe' vestigden zich hier mensen die profiteerden van de bodem, de bossen en de zee.
www.denhaag.nl

Gemeenten Voorburg en Leidschendam
Op deze website vindt u alles over de groene gemeente Voorburg en Leidschendam. Van hieruit heeft u toegang tot de diverse afdelingen, het college van Burgermeester en Wehouders en handige downloads en adressen.
www.leidschendam-voorburg.nl

Gemeente Voorschoten
Voorschoten is een landelijk gelegen dorp in de Randstad op enkele kilometers van de Noordzee en de Hollandse meren. Het is ongeveer 4000 jaar geleden ontstaan op een oude duinstrook. Aangezien het gebied tussen de duinstroken uit ontoegankelijk veenmoeras bestond en de vroegste bewoners zich via deze verhogingen verplaatsten ligt het voor de hand dat de eerste nederzettingen ontstonden op een duinstrook.
www.voorschoten.nl

Gemeente Wassenaar
Wassenaar geldt algemeen als één van de mooiste gemeenten van het Nederlandse Noordzeekustgebied. In deze forensengemeente wonen ongeveer 25.000 mensen, waarvan 15% een andere nationaliteit heeft dan de Nederlandse. De sfeervolle dorpskern van Wassenaar wordt omgeven door duinen, bossen, landgoederen en villaparken. Het dorp heeft een groen en rustiek karakter. Wassenaar heeft op de gemeente Apeldoorn na het grootste bos-areaal van Nederland. Niet voor niets wordt Wassenaar wel "de groene oase van de Randstad" genoemd.
www.wassenaar.nl

Overheid

Rijksoverheid.nl
Postbus 51 is kort na de Tweede Wereldoorlog opgezet. De rijksoverheid heeft toen één centrale postbus ingesteld en dat werd nummer 51 in Den Haag. Sinds het begin is dit hét centrale loket voor iedereen die een brochure wil bestellen of niet weet waar hij kan aankloppen met een vraag aan de rijksoverheid. Tegenwoordig heet het Rijksoverheid.nl
www.rijksoverheid.nl

Nieuwssite van de centrale overheid
De overheid is van iedereen, voor iedereen, altijd, overal. Van geboorte-aangifte tot de wet op de lijkbezorging, van het stimuleren van theaterbezoek tot het bestrijden van de zware misdaad. Op tal van terreinen neemt de overheid maatregelen, vaardigt wetten uit, ziet toe op naleving. Op veel andere terreinen speelt de overheid een meer terughoudende rol, stelt slechts algemene voorwaarden. Zo wordt het overleg over lonen en arbeidsvoorwaarden overgelaten aan de werkgevers en de vakbonden. Op deze website vindt u alles wat u maar wilt weten over regels wetten etc..
www.overheid.nl

Het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM)
Het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) stelt zichzelf de volgende prioriteiten: het scheppen van een prettige woonomgeving, het voeren van een ruimtelijk ontwikkelingsbeleid en de ontwikkeling van een duurzame toekomst. Het ministerie van VROM ontstond in 1982. Toen werd het beleidsterrein milieubeheer toegevoegd aan volkshuisvesting en ruimtelijke ordening. Op deze website vindt u alles wat te maken heeft met volkshuisvesting vraagstukken.
www.vrom.nl

Expats

Xpat.nl
Are you looking for general information about the Netherlands or the Dutch society. We specialize in English-language publications on the Netherlands and books on specific subjects described from the point of view of the expatriate.
http://www.xpat.nl

Expat events
Playing a central role in the European Community, The Hague attracts numerous professionals from around the globe to live and work. By organising high-profile social events, Inter Agency Events serves as a premier vehicle for bringing these professionals from the international community together. The events offer an excellent opportunity to meet like-minded people and to expand social networks in a fantastic party atmosphere.
www.expatevents.com

THE ANIMAL NANNY

ACCES
ACCESS is a not-for-profit organisation established in 1986 to bridge the gap between the international community and English-speaking services available in The Netherlands. We supply free information from our extensive database; offer publications, courses, events, and a professional counselling referral service. About 150 volunteers, Management Team, and a Board of Directors staff ACCESS. They help anyone from anywhere to settle with ease in The Netherlands.
www.access-nl.org

The Global Outpost Services website
The Global Outpost Services website provides worldwide information for Shell expatriates and families. Global Outpost Services is the centre of a network of independent Outpost teams located around the world, supporting Shell expatriates and their families on the move. The ever-expanding Outpost network offers a friendly environment where you can come for information and advice on Relocation and Shell partners can explore the possibilities of Careers & Development.
www.outpostexpat.nl

The British Women's Club of The Hague
The British Women's Club of The Hague has a large and varied membership of all ages. Most members are British or Commonwealth by birth, naturalisation or marriage. We also welcome other nationalities as Associate Members. The age group of the club varies from young mums with babies abd toddlers to seniors, all of whom are equally welcome. It is a valuable meeting place and everyone can expect a friendly greeting.
http://www.britishclubthehague.nl/

News and information for Expats in Europe
You have reached the 1ste English-language news & information source for expatriates living in, working in or moving to the Netherlands (Holland), Germany, France, Belgium or Spain. Expatica publishes eight websites and five country-oriented Survival Guides. Join us for news, events, online dating, job searching or house hunting - and make the most of expatriate life in Europe.
www.expatica.com

The American School of The Hague
Welcome to The American School of The Hague , or "ASH" as it has been known for over fifty years. ASH offers a learner-centered, American curriculum modified for the needs of an international student and parent population. Our mission speaks for itself: " ASH educates students to excel in critical inquiry, creative thinking, clear communication, and commitment to others. " These are not just platitudes; they represent the filter through which all of us connected with the school, from the Trustees on down, process every decision we make.
www.ash.nl

The International School of The Hague
The International School of The Hague provides international education of a high standard for students of all nationalities living in The Netherlands, within a caring environment, where all students are encouraged to achieve their full potential.
www.ishthehague.nl

Die Deutsche Internationale Schule Den Haag - DiSDH
Die DiSDH ist eine von der Kultusministerkonferenz anerkannte deutsche Auslandsschule. Sie führt vom Kindergarten bis zur Hochschulreife. Hauptschulabschluss und Realschulabschluss können auch erworben werden. In der Grundschule wird nach den Lehrplänen Nordrhein-Westfalens unterrichtet, in den Sekundarstufen I und II nach den Lehrplänen des Landes Rheinland-Pfalz. Die DiSDH stellt zur Zeit um auf verkürzte Schulzeit. Unsere Schülerinnen und Schüler der Klassen 1 bis 9 werden nach 12 Jahren die Reifeprüfung ablegen. Nur noch die Klassen 10 bis 13 sind im 13-jährigen Bildungsgang. Im Schuljahr 2006 gibt es dann ein Doppelabitur zweier Jahrgänge.
www.disdh.nl

Le lycée Français Vincent van Gogh de La Haye
Le lycée français Vincent van Gogh accueille aujourd'hui plus de 860 élèves répartis sur les deux sites de La Haye et Amsterdam. Il répond à la double vocation de scolariser les enfants de la communauté française expatriée et d'être une vitrine de l'Education Nationale aux Pays-Bas en accueillant aussi bien les jeunes néerlandais que les enfants de toutes les nationalités. Notre lycée est ainsi une communauté éducative multilingue et multiculturelle dont le ciment est l'enseignement dans le cadre du système éducatif français avec ses qualités d'humanisme, d'exigence et d'épanouissement reconnues partout dans le Monde.Cet enseignement est un gage de réussite non seulement pour les diplômes passés au lycée français : diplôme national du collège (brevet), baccalauréat, mais aussi pour la poursuite d'études et plus particulièrement les classes préparatoires aux grandes écoles (CPGE). De plus, l'environnement de notre lycée, celui du multilinguisme et du droit international lui confère une originalité et une qualité très particulière dont chacun peut être fier.
www.lyceevangogh.nl